17 december 2018

Puur Hollands - Williene Klinck

Enkele maanden geleden heb ik een heel aantal blogs die ik beheerde, samengevoegd op dit weblog 'christenleven'. Zo zijn ook de artikelen van het blog 'Manager van het gezin' ondergebracht op dit blog. Wanneer je zoekt aan de zijkant van dit weblog op 'boekrecensies', zul je ook diverse recensies van kookboeken vinden waaronder die van Williene Klinck.

Tussen alle serieuze berichten op dit blog door is het namelijk leuk om af en toe een wat 'luchtiger' bericht te plaatsen. Bovendien is het altijd leuk om een plaatsgenote in het zonnetje te zetten en haar boeken onder de aandacht te brengen omdat ze vol staan met heerlijke recepten en prachtige afbeeldingen.

Zo is ook het nieuwste en zevende kookboek van Williene dat als titel meegekregen heeft 'Puur Hollands' weer een schitterende uitgave geworden.

Puur Hollands is een kookboek vol met heerlijke gerechten voor ieder moment van de dag. Met pure ingrediënten van onze eigen bodem; uit onze eigen omgeving, van onze eigen boeren of uit eigen tuin. In dit boek vind je geen specifieke Oudhollandse gerechten of echte Hollandse kost, wel zijn er een aantal streekgerechten opgenomen met een leuke twist. De doelstelling van dit boek is om zoveel mogelijk te koken met producten die in Nederland verbouwd worden of die in Nederland kunnen groeien. Nederland is een rijk land, met een goed klimaat waar veel gewassen kunnen groeien en we hebben veel eigen productie. Denk aan granen, zuivel, vlees, vis, groenten en fruit. Veel van onze voeding is niet duurzaam. We halen veel producten van ver, wat vervolgens met vrachtwagens, vliegtuigen of scheepvaart naar Nederland komt vanuit alle delen van de wereld. Terwijl we in Nederland zoveel prachtige producten hebben van eigen bodem. Daar moet verandering in komen. Niet alleen om de Nederlandse boer te steunen maar ook om je eigen ecologische footprint een stukje kleiner te maken.


Puur Hollands is een gevarieerde uitgave geworden. Er zijn recepten opgenomen voor een ontbijt, de lunch, tussendoortjes (zoals bovenstaande walnotencake) en soepen en voor borrels en feesten. Achterin zijn ook weer basisrecepten opgenomen voor eenvoudige dingen als bouillon, kruidenboter, jam en appelmoes.Het is een origineel idee dat in het boek niet alleen maar recepten zijn opgenomen maar ook informatie te vinden is over kwekerijen of pluktuinen waar je zelf je groenten en fruit kunt oogsten. Achterin het boek is ook een lijst met adressen opgenomen waar je hiervoor terecht kunt in je eigen omgeving.

De kerstvakantie staat weer voor de deur en veel van jullie kinderen zullen ook een aantal weken thuis zijn. Mocht je nog iets leuks zoeken om samen te gaan doen de komende weken, dan kan ik jullie van harte aanraden samen in dit nieuwe kookboek te bladeren en iets lekkers uit te kiezen om samen te gaan maken. Je zult inspiratie genoeg vinden!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.