21 november 2017

Eenverdieners krijgen een gezicht

Klik op de afbeelding voor een vergroting
Eenverdieners betalen in 2018 gemiddeld €8517,00 meer belasting dan tweeverdieners. In dit artikel is dat na te lezen. Het verschil in belastingdruk komt doordat de overheid de inkomens in een gezin niet als één geheel belast, maar op individuele basis. Tweeverdieners profiteren zodoende dubbel van de heffingskortingen (de arbeidskorting en de algemene heffingskorting) die het kabinet Rutte-II de afgelopen jaren niet alleen flink oppompte maar ook sterk inkomensafhankelijk heeft gemaakt.

"Eenverdieners worden gestraft voor normale keuzes als zorg voor hun gezin, pleegkinderen en vrijwilligerswerk. Soms kunnen ze helemaal niet kiezen vanwege een gehandicapte of zieke partner. Deze brieven van eenverdieners maken duidelijk hoe groot het onrecht is," aldus SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf naar aanleiding van de brievenactie van zijn partij.

Via de website van de SGP deed Dijkgraaf vorige week een oproep aan eenverdieners om een brief te schrijven over hun situatie. Dijkgraaf wil deze week de brieven verzamelen en op die manier zorgen dat elk Kamerlid post krijgt van een eenverdienersgezin. Hij wil op die manier aandacht vragen voor de onrechtvaardige belastingdruk, in aanloop naar het belastingplan.

Vandaag zal hij de brieven aanbieden en binnenkort hoopt hij een antwoord te krijgen op zijn actie.
Wordt vervolgd...

        

1 opmerking:

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.