15 september 2017

Trouwplannen? - volg de Premarriage Course

Er zijn tegenwoordig steeds meer organisaties actief die mensen helpen bij hun echtscheiding. Wanneer ze je hiernaar zoekt (of soms niet eens naar op zoek bent) op het internet, word je er verdrietig van. Ook zijn er veel mensen die zich richten op de moeilijkheden en het verdriet dat veel kinderen hierdoor meemaken. Hoe langer hoe meer advocaten en organisaties zijn druk met (de gevolgen van) scheidingen.
Hoewel het misschien wel goed is om kinderen te helpen - zij kiezen er namelijk niet voor dat hun ouders uit elkaar gaan - lijkt het mij toch beter om te investeren in het huwelijk zélf en aan wat er vooraf gaat aan een huwelijk. Waren hiervoor maar meer cursussen en instanties beschikbaar!

Toen ik las over Premarriage Course, had ik gewild dat deze cursus er veel eerder geweest was. Wellicht had dit vele echtparen kunnen helpen. De Premarriage Course kun je zien als een investering in je relatie. Als je trouwplannen hebt, is deze cursus een goede voorbereiding op je huwelijk, dat hopelijk een leven lang mee zal gaan! Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

De Premarriage Course zet je aan het denken over wat echt belangrijk is in je relatie. Misschien wel prioriteit nummer 1 op je gezamenlijke to do-list. De cursus is ontwikkeld door christenen, maar is relevant voor iedereen. De cursus behandelt onderwerpen waar ieder stel mee te maken krijgt. Waarom zou je de Premarriage Course doen?

Reden 1: Een leuk uitje!
De Premarriage Course is een leuk en ontspannen uitje voor twee. Het is een dynamisch geheel van gezellig samen eten, herkenbare ervaringen van cursusleiders en filmpjes uit het cursusmateriaal, afgewisseld met oefeningen en vragen die je met z’n tweeën bespreekt.

Reden 2: Investeren in je relatie
Door de bijeenkomsten en de thuisopdrachten investeer je in je relatie. Je bespreekt open en eerlijk met elkaar hoe je in het leven staat. Stellen die de cursus gevolgd hebben geven vaak aan dat ze een stap dichter naar elkaar zijn toegegroeid.

Reden 3: Je doet het samen
Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen. Je krijgt meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Op een leuke en leerzame manier bespreek je hoe je aan een goede relatie bouwt. Elke bijeenkomst levert eyeopeners en onderlinge herkenning op.

Reden 4: Praktisch!
De Premarriage Course pakt de essentiële onderwerpen op die je in je relatie tegenkomt. De cursus draait niet om spannende thema’s heen, maar is geen zware kost: de onderwerpen worden op een toegankelijke en praktische manier gebracht.

Reden 5: Voorkomen is beter dan genezen
De cursus heeft ook een preventieve werking. Het geeft natuurlijk geen garantie op een goede relatie, maar de Premarriage Course helpt je wel meer grip te krijgen op je relatie.

Onderwerpen per bijeenkomst:
  • Communiceren
  • Effectief praten en effectief luisteren.
  • Toewijding.
  • Waarom zou je je aan elkaar verbinden?, tijd doorbrengen met elkaar, verandering in loyaliteit.
  • Conflicten oplossen.
  • Omgaan met boosheid, verschillen accepteren, financiën, elkaar vergeven.
  • Liefde levendig houden.
  • Vriendschap ontwikkelen, elkaars behoefte ontdekken, seksualiteit.
  • Gedeelde doelen & waarden.
  • Wat zijn die doelen en waarden, hoe bouw je een gelijkwaardige relatie op.
Wanneer je op de site kijkt van de Premarriage Course kun je meer informatie vinden over de kosten en de inhoud van de cursus. Ook kun je locaties vinden waar deze cursus gegeven wordt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.