24 september 2017

Opnieuw een leven mét Facebook!

Wie mijn blogberichten een beetje gevolgd heeft, weet dat ik een jaar geleden rond deze tijd erg in dubio was of ik zou stoppen of doorgaan met Facebook. Ik heb in het artikel 'Is er een leven zonder Facebook?' mijn twijfels hierover uitgesproken. Enkele weken later heb ik de keuze gemaakt om helemaal te stoppen met Facebook. Je kunt het artikel 'Er is een leven zonder Facebook' ook teruglezen. Veel mensen vroegen mij in de loop van 2017 hoe het beviel zonder dit sociale medium en ook hier heb ik kort iets over geschreven in het artikel 'Hoe bevalt het zonder Facebook'.

Inmiddels ben ik bijna een 'Facebookloos' jaar verder. Ik ben ervan overtuigd dat ik destijds een goede keuze en goede afwegingen heb gemaakt. Het is nog steeds zo dat je gegevens niet veilig zijn en er veel geld verdiend wordt aan alles wat je met het sociale medium doet. Ook worden er veel berichten geplaatst en gedeeld die niet goed en zelfs schadelijk zijn. Om heel eerlijk te zijn, mis ik Facebook helemaal niet en bevalt het mij erg goed. Het geeft een bepaalde rust en ontspanning.

Maar, er is ook een andere kant en daar word ik steeds meer mee geconfronteerd. De afgelopen maanden heb ik namelijk gemerkt dat de bezoekersaantallen van mijn blogs enorm zijn teruggelopen sinds ik mijn berichten niet meer onder de aandacht breng op Facebook. Nu gaat het uiteindelijk niet om bezoekersaantallen natuurlijk, maar het blijft wel mijn verlangen en gebed dat mijn blogberichten veel gelezen worden. In veel berichten wil ik iets van de liefde van de Here Jezus laten zien. Het gaat uiteindelijk niet om mij maar om Hem! Hoe verkeerd de intenties van de oprichters van Facebook misschien ook zijn (het zal toch voornamelijk om geld gaan) het blijft een mooie manier om vrienden, familie, buren en kennissen te wijzen op het Evangelie.

Ook is mij opgevallen dat ik nauwelijks exemplaren van mijn boeken heb verkocht. Afgelopen jaar heb ik opnieuw een kinderboek uitgegeven maar helaas zijn er nog weinig kopers geweest. Blijkbaar kan ik dit op mijn website en op Twitter onvoldoende onder de aandacht brengen.

Inmiddels heb ik besloten om opnieuw een Facebookaccount* aan te maken. Op mijn eigen Facebookpagina wil ik mijn blogberichten publiceren en hoop van harte dat jullie blijven meelezen of via dit bericht opnieuw gaan meelezen.

*Helaas is dit account bij gebrek aan lezers uiteindelijk toch ook weer stopgezet.
5 opmerkingen:

 1. Toen ik las dat je weer op facebook bent had ik de reden al bedacht. Succes en zegen Wendy.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is de reden dat ik Facebook heb! Het gaat erom wat ik daarop uitzend. Mijn vraag is dan ook: hoe kan ik juist daar een lichtje zijn. Ik geloof dat God ook via de Social media als Facebook Zijn wondere werk verricht.

  Fijn om je weer terug te zien Wendy. Ik was je blogs ook uit het oog verloren. Via Facebook volg ik meerdere blogs toch makkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie Petrina. Leuk dat je me weer volgt.

   Verwijderen
 3. Met interesse gelezen. Heel herkenbaar. Iedereen komt voor dit probleem te staan.
  Waar doe je het voor? Ach, we zijn maar simpele mensen, die midden in de wereld en in het geloof staan. Onderzoek alle dingen en behoud het goede .
  Goed gaon!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.