29 augustus 2017

Het gaat alleen om Hem!

We hebben de afgelopen tijd als gezin mogen genieten van een paar weken vakantie. Ondanks de drukte die er was rondom het opvoeden van onze jonge hond, waren er ook momenten van rust en bezinning. Gaandeweg ben ik er de afgelopen weken achtergekomen dat het uiteindelijk gaat om Hem, om Jezus Christus alleen!
Vaak was (en ben) ik namelijk intensief bezig met het plannen van mijn eigen bezigheden en het uitwerken van mijn eigen ideetjes en verlangens. 'Hoe zal ik dít doen in het nieuwe seizoen, wat zal ik lezen, hoe zal ik mijn tijd indelen?'
Hoewel er niets mis mee is om hier goed over na te denken, is het wel verkeerd wanneer je het met een verkeerde hartsgesteldheid doet. Wanneer je uitgaat van je eigen tijd, je eigen talenten en gaven en je eigen prioriteiten, loop je namelijk altijd weer tegen problemen aan. Je valt vaak weer terug in oude patronen en wilt het allemaal doen in eigen kracht. Althans... achteraf concludeer ik dat bij mijzelf heel vaak.
Wanneer je jezelf helemaal loslaat, alles overgeeft en als het ware sterft aan jezelf, blijft alleen de Here Jezus nog maar over. Alles wat ik uiteindelijk wil doen, kan ik alleen maar doen mét Hem en dankzij Hem. Het is ook allemaal vóór Hem en niet tot meerdere eer en glorie van mijzelf.

In een aantal diensten in de Gemeente kwam deze gedachte steeds weer terug. Uiteindelijk is alles genade en verdienen we helemaal niets, kunnen en hoeven we ook helemaal niets.
Ook in een tweet die ik tegenkwam van een medeblogger stond het nog eens duidelijk omschreven:


Ook kwam de tekst uit Micha 6:8 een aantal keren op mijn weg. Tijdens het hardlopen kwam hij zomaar in mijn gedachten maar ook in de Gemeente en thuis kwam hij terug. Ik heb hier wel eens vaker over geschreven en weet dan dat dit geen toeval is. Deze bijbeltekst heeft mij duidelijk iets te zeggen: God heeft mij iets te zeggen.

Hij heeft u bekendgemaakt, o mens, wat goed is 
en wat de Here van u vraagt: niet anders dan recht te doen 
en getrouwheid lief te hebben, 
en ootmoedig te wandelen met uw God.

Aan bovenstaande tekst wil ik mij de komende tijd vasthouden. Of beter gezegd: aan mijn Verlosser wil ik mij de komende tijd vasthouden. Ik wil alles in Zijn handen leggen en het van Hem verwachten. Of dit nu ons huwelijk, de opvoeding, het huishouden, het schrijven of andere bedieningen betreft, het gaat uiteindelijk bij alles om Gods eer. Ik wil mij volkomen aan Hem overgeven.


9 opmerkingen:

 1. Zo blij Wendy dat de Heere werkt. Zoekers zullen Hem vinden en leven. De Heer is getrouw. In Hem is al je arbeid niet tevergeefs. Want we Zijn in Hem :-) Hij werkt door ons heen door Zijn Heilige Geest :-) Geen bange slaven meer, maar kinderen die kunnen zeggen: ABBA VADER!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zongen afgelopen zondag het prachtige lied in de samenkomst:

  Heer, niet wat ik voor U doen wil, maar slechts wat U doet door mij,
  Dat alleen zal vruchten dragen, want de Landman Heer zijt Gij,
  Al mijn ijver, al mijn werken zijn in Uw ogen zo klein,
  Heer ,ik kom met legen handen, en wil voor U beschikbaar zijn.

  De Heer maakt ons bekwaam om dienaren te zijn, onder het Nieuwe Verbond der Genade.

  Hij zal onze lege handen vullen, ten Dienste van Hem!

  Gods zegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar, bedankt voor het delen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel fijn om te lezen, Wendy! Alles in Zijn handen: "Laat de woorden van mijn mond en de overdenking van mijn hart welgevallig zijn voor Uw aangezicht,
  HEERE, mijn rots en mijn Verlosser!" (Psalm 19)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is goed om hier bij bepaald te worden. Wij mogen minder worden zodat Hij meer kan worden door ons heen. Dank je wel voor deze mooie blog met duidelijke teksten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi om te lezen, Wendy. Ik (her)ken het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank jullie wel voor jullie reacties!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.