8 juni 2017

Goede leiders zijn niet uit op eigenbelang


Na Salomo's dood in het bijbelboek 1 Koningen, komen de noordelijke stammen in opstand en valt het koninkrijk uiteen. Elk van de beide volken ervaart rampzalige gevolgen van het hebben van slechte koningen.

'Jerobeam en Rehabeam (1 Kon.12) deden beiden wat goed voor henzelf was, niet was goed was voor hun mensen. Rehabeam was wreed en luisterde niet naar wat de mensen zeiden; Jerobeam voorzag in nieuwe plaatsen van aanbidding om te voorkomen dat zijn mensen naar Rehabeams hoofdstad Jeruzalem zouden reizen. Beide acties hadden een verkeerde uitwerking.
Rehabeams daad bracht verdeeldheid onder het volk en Jerobeams daad zorgde dat de mensen zich van God afkeerden. Goede leiders vinden de belangen van hun 'volgelingen' belangrijker dan hun eigen belangen. Als je alleen beslissingen neemt door goed voor jezelf te zijn, zal dat een averechts effect hebben en je meer doen verliezen dan wanneer je het welzijn van anderen op het oog had.'
(Bron: Het Leven)

Een wijze les om eens over na te denken vandaag!


2 opmerkingen:

  1. Zeker goed om over na te denken, Wendy.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een goede leider zijn is best moeilijk denk ik, je moet in staat zijn het beste in je 'discipelen' naar boven te halen en een dienend voorbeeld zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.