21 mei 2017

Rommelige weken

In de garage stallen
ze hun spulletjes uit
Je zult het als moeder ongetwijfeld herkennen: de rommelige weken aan het einde van een schooljaar. Toen de kinderen klein waren, had het met name betrekking op de laatste schoolweken en allerlei activiteiten van de kinderen en alles wat daarbij kwam kijken. Nu de kinderen ouder worden bij ons, heeft het te maken met examens, autorijlessen, (vakantie)werk, sportwedstrijden en allerlei feestjes en uitjes.

Bovendien hadden wij hier de afgelopen weken schilders rondom het huis wat ook de nodige onrust geeft. Morgen komen ze nog één dagje terug en hopelijk zijn ze dan klaar. Het zijn vriendelijke werklui, dus wat dat betreft geen kwaad woord maar ik ben eerlijk gezegd blij dat er langzaam weer wat rust terugkeert in ons huis. De mannen staan namelijk onverwachts voor je keuken,- douche,- of slaapkamerraam en komen om de zoveel tijd even iets vragen of pakken. Het hoort er allemaal bij en het huis wordt weer prachtig groen maar het lijkt mij weer heerlijk om te genieten van een beetje rust in en rondom het huis.

Vanmorgen kwam er onverwachts iemand naast mij zitten in de dienst die vertelde dat ze mij herkende van mijn blogs en deze graag leest. Dat soort berichten zijn altijd bemoedigend om te horen. Sinds ik gestopt ben met Facebook, merk ik dat mijn blogs aanzienlijk minder gelezen worden. De afgelopen dagen ben ik daarom een beetje aan het twijfelen geslagen of het nog wel de bedoeling is om door te gaan met schrijven. Wanneer ik dan vanmorgen zo'n fijne reactie hoor, ervaar ik dat als een knipoog van God om toch door te gaan met bloggen.

Ook met schrijven wil ik graag doorgaan. Hoewel ik (voorlopig) geen artikelen hoef te schrijven voor Opwekking, speel ik nog altijd met de gedachte om te beginnen aan een roman. Ik ben hier nog niet helemaal uit en wil dit ook echt in Gods handen leggen. Wanneer het de bedoeling is, zal Hij mij ongetwijfeld ook voorzien

De jonge hond die wij eind juni hopen te krijgen, groeit als kool. Op mijn weblog 'Natuurlijk de Veluwe' onder het menu 'Onze hond' kun je lezen hoe het gaat met de kleine Vizsla. We hopen de komende week weer een bezoek te brengen aan de fokker en de hond voor het eerst te bewonderen.

Gisteren heeft onze zoon een hardloopwedstrijd gelopen in Ermelo en hij heeft een mooi resultaat behaald op de halve marathon. Hij heeft een persoonlijk record gelopen en was blij met zijn prestatie. Hij is alweer aan het nadenken wat zijn volgende uitdaging wordt. Mijn man is ook een fanatiek hardloper en heeft ook een nieuw doel voor ogen. In september hoopt hij deze keer ook een halve marathon te lopen. Hij is nog niet helemaal hersteld van zijn marathon in maart j.l. en wil langzaam de afstanden weer wat opbouwen.

Komende vrijdag 26 mei hoop ik zelf ook weer mee te doen met een wedstrijd bij ons in het dorp. Het gaat mij niet om een snelle tijd maar gewoon om de gezelligheid. Het is leuk om met zo veel plaatsgenoten heerlijk te lopen door het bos en te genieten van de omgeving. Meer over mijn hardlopen kun je ook lezen op mijn website www.wendyborn.nl.

De afgelopen weken heb ik verder gelezen in het boek 'Overdenkingen voor een vrouw naar Gods hart' van Elizabeth George. Niet zo lang geleden heb ik daar al eens een recensie over geschreven. Het boek is zeer de moeite waard! Binnenkort hoop ik eens een overdenking te plaatsen op dit blog en ik hoop dat jullie er net zo door bemoedigd mogen worden als ik.

Hoe zien in jouw gezin de komende weken eruit? Overzie je het allemaal nog een beetje? Voel je vrij om er iets over te delen in een reactie onder dit blogbericht.8 opmerkingen:

 1. Ook hier begint het te rommelen. Mijn jongste dochter is klaar met haar eindexamens en nu is het wachten op de uitslag. Ze heeft wel een baantje, maar de regelmaat is weg.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Spannend dus ook bij jullie. 14 juni zullen we het weten!

   Verwijderen
 2. Hier erg rommelige en ik vind het niet zo leuk eigenlijk. Wat een fijne blog heb je geschreven. Ik houd van linkjes. Doorgaan met bloggen. Hij wordt zeker gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wilde je even laten weten Wendy dat ik je blog nog niet zo lang geleden ontdekt heb. En dat zonder facebook (ben zelf facebookloos)! Ben je blogs terug aan het lezen en hoop dat je nog blijft schrijven :) Heb bijv. via jou "slim huishouden" ontdekt en ben van plan om even voor huishoudschema's te gaan zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heeft jouw man vandaag ook gelopen in Putten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dit jaar heeft hij niet meegedaan. Hij heeft mij aangemoedigd deze keer ;)

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.