31 mei 2017

Een overdenking voor een vrouw naar Gods hart

Het nieuwste boek van Elizabeth George getiteld 'Overdenkingen voor een vrouw naar Gods hart' staat vol bemoedigingen voor vrouwen. Graag deel ik deze keer een overdenking.

De Heere dienen

Het gebeurde, toen zij onderweg waren, dat Hij in een dorp kwam. En een vrouw van wie de naam Martha was, ontving Hem in haar huis. En zij had een zuster die ​Maria​ heette, die ook aan de voeten van ​Jezus​ zat en naar Zijn woord luisterde. Maar Martha was druk bezig met bedienen. Nadat zij erbij was komen staan, zei zij: Heere, trekt U het Zich niet aan dat mijn zuster mij alleen laat bedienen? Zeg toch tegen haar dat zij mij helpt.
Lukas 10:38-40

Martha en Maria. Waarom houden wij zo veel van deze twee zussen? Omdat wij ons soms met beiden identificeren! Wij zijn allemaal vrouwen met een missie, of het nu gaat om een maaltijd voorbereiden, de kinderen helpen met hun huiswerk, hen naar school, sport of muziekles brengen, een huishouden besturen, werk voor de kerk doen of een zaak runnen. Met zo'n drukbezet leven kunnen we gemakkelijk uit het oog verliezen hoe belangrijk het is om aan de voeten van de Heere te zitten. Ja, een doel en vastberadenheid zijn nodig. Af en toe moeten we een Martha zijn. Maar net als Maria moeten we te midden van onze hectische schema's rust nemen en naar de Heere luisteren.
Heb jij over het algemeen meer begrip voor Martha's vraag om hulp? Ze ziet hoe haar zus intens geniet van het bezoek van de Heere Jezus, terwijl zij zich gedrongen voelt om alles perfect in orde te maken voor het samenzijn. Ben jij weleens gastvrouw geweest bij een maaltijd en besefte je later dat je nauwelijks de tijd genomen had voor je gasten? Ik denk dat velen van ons op Martha lijken, dus laten we omarmen wat de Heere Jezus Martha aanbiedt.

Erkenning. Jezus spreekt meelevende woorden. Hij onderkent onmiddellijk de druk waaronder Martha staat, wanneer Hij zegt: 'U bent bezorgd en maakt u druk over veel dingen' (vs. 41). Als wij vermoeid zijn, ziet Hij onze beproevingen en onze lasten. Hij weet dat wij uitgeput of gefrustreerd zijn.

Waarheid. Jezus is niet alleen meelevend, Hij leidt Martha ook naar de waarheid. We moeten ons richten op slechts 'één ding', en Maria heeft dat ene - het goede deel - uitgekozen: zich op de Heere Jezus richten en van Hem leren (vs. 42). Niets is belangrijker dan het zitten aan de voeten van onze Heere!Heere, ik wil aan Uw voeten zitten om naar U te luisteren. Ik wil U loven en U vertellen over mijn dag. Help me om mijn hart te richten op dat 'ene ding' dat belangrijker is dan alle andere dingen... mijn tijd met U. Amen.

Mocht je meer overdenkingen willen lezen, bestel dan hier het nieuwe boek van Elizabeth George. Je zult er geen spijt van krijgen ;)

Zelf heb ik een boek geschreven over stille tijd. Bovenstaande tekst uit Lukas 10 gebruik ik hierin ook. Wil je er meer over lezen en je stille tijd uitdiepen? Bestel dan hier mijn boek 'Aan Zijn voeten'.


3 opmerkingen:

 1. Ik heb het boek al vaak in handen gehad, in de winkel waar ik werk. Mooi en herkenbaar stukje! Ik herken mij inderdaad in zowel Martha, als Maria, afhankelijk van de omstandigheden.
  Hartelijke groet, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het zien liggen maar kocht toch een paar andere boeken. Mooie recensie en die hartjes doen het zo leuk in je tekst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien een volgende keer ;)
   En ja die hartjes stonden er ook voor in het boek. Ik vond het wel leuk staan.

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.