3 maart 2017

Een roman schrijven?Hoewel ik mijn vorige boek nog niet eens heb uitgegeven, denk ik soms stiekem al na over een volgend boek. Of het er dit jaar nog van komt weet ik niet maar af en toe speel ik met de gedachte om een roman te schrijven. Deze keer niet voor kinderen maar voor volwassenen.

Het is maar een 'ballonnetje' wat ik oplaat want ik heb nog helemaal geen concrete ideeën hierover. De romans van Karen Witemeyer die de laatste tijd gelezen heb, hebben mij zeker geïnspireerd om hier verder over na te denken maar ook de laatste historische roman 'Dreiging' van mijn zwager Arie de Ruiter. Over dit laatste boek volgt over niet al te lange tijd een recensie op dit weblog.

Hebben jullie wel eens overwogen een roman te schrijven? Wat hield je tegen om het te doen? Denk je dat het moeilijker is dan het schrijven van een kinderboek?

Tips en ideeën zijn van harte welkom.

6 opmerkingen:

 1. Ik heb een 40 dagen blogstop ingevoerd. Het is daardoor heerlijk rustig in mijn hoofd. Maar ik speel met de gedachte om een roman te gaan schrijven. Het lijkt me zo'n klus. Hoe doe je dat? Groet en fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je hier ook over nadenkt Lineke. Ik ben heel benieuwd naar je ideeën. Misschien kunnen we er over een tijdje over lezen op je blog?

   Verwijderen
 2. Ik denk er ook over na maar het gelijk het gevoel dat ik het niet kan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar je hebt toch al romans geschreven voor jongeren? Misschien moet je het gewoon gaan proberen ;)

   Verwijderen
 3. Eerlijk gezegd zie ik er tegenop een dik boek te schrijven :) en zelf lees ik eigenlijk zelden of nooit een roman... dus het is aan mij niet besteed. tegelijkertijd heb ik enorme bewondering voor schrijvers die een roman kunnen en durven publiceren! Jij kunt het Wendy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je bemoediging Marja. Ik denk er serieus over na.
   Toch denk ik dat jij het ook zou kunnen maar je moet het wel leuk vinden natuurlijk ;)

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.