8 februari 2017

Jongeren hechten meer aan een duurzame relatie dan vroeger


Jongeren hechten meer aan een duurzame relatie dan vroeger. "Tien jaar geleden was dat nog oubollig, nu vinden ze het een belangrijk thema binnen hun streven naar waardegericht en duurzaam leven.” Dat zegt Jolanda Nooteboom, (46) bestuurslid van de stichting MarriageWeek Nederland, naar aanleiding van de start van deze week, vandaag, uitlopend naar de dag van de geliefden, Valentijn. Tijdens deze week worden voor het negende jaar diverse activiteiten gehouden om het huwelijk te vieren. "Het gezin is de hoeksteen van de samenleving. Als coach bij arbeidsconflicten merk ik hoe belangrijk het is dat mensen op een goede manier met conflicten omgaan. Als kinderen goede voorbeelden hebben gekregen, is dat van grote waarde voor de samenleving", aldus Jolanda.

Hoewel ik persoonlijk niet zoveel heb met Valentijnsdag, is het idee om één keer per jaar eens extra stil te staan bij je relatie en of huwelijk geen gek idee. Misschien zouden we dit nog wel vaker dan één keer per jaar moeten doen.

In het artikel dat gisteren verscheen in het RD kun je ook antwoorden lezen op de vragen aan Jolanda als:  'Is de MarriageWeek een christelijk initiatief?' 'Wat gebeurt er tijdens deze week?' en 'Hoe is de samenhang met andere organisaties, zoals de Marriage Course?'
Dit is overigens het eerste deel in een serie interviews naar aanleiding van de MarriageWeek. 

Volgende week wordt het volgend interview geplaatst op de website van MarriageWeek. Je kunt hier kijken om op de hoogte te blijven. 
Wil je meer lezen over de MarriageWeek die duurt van 7 tot en met 14 februari 2017, lees dan meer op de website. Je zult er ongetwijfeld ideeën opdoen die je kunt gebruiken in je relatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.