12 december 2016

Samenleesbijbel - een Bijbel voor het hele gezin

De nieuwe Samenleesbijbel - een Bijbel voor het gezin - is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met 500 pagina's extra materiaal voor kinderen van 8-12 jaar. Deze prachtige uitgave staat vol met weetjes, kaarten, spelletjes, gespreksvragen en liedjes. Zo komen bekende en lastige verhalen uit de Bijbel dichtbij. De Samenleesbijbel werkt met open vragen, zodat kinderen en ouders samen de rijkdom van de Bijbel ontdekken en ervaren.

In deze Bijbel vind je drie routes, die steeds iets toenemen qua niveau. Alle drie de routes lopen door verschillende bijbelboeken, zoals door Genesis, Psalmen, het evangelie volgens Matteüs en Openbaring. Elke route bestaat uit stappen: in totaal zijn er 425 stappen uitgewerkt. De eerste route heeft 50 stappen, de tweede 125 en de derde 250. Vaak horen meerdere stappen bij elkaar. De eerste route begint bijvoorbeeld met een cyclus van acht stappen over Abraham. Bekijk hier een voorbeeld van de uitwerking van een stap. Bij elke stap ontdek je samen meer over de Bijbel, op een leuke en actieve manier. Een stap bestaat uit weetjes, vragen, veel mooie afbeeldingen, liedjes en leuke dingen om te doen.

Onderstaand filmpje geeft een goed beeld van hoe je de Bijbel kunt gebruiken. 

                            

Ook deze gezinnen vertellen hoe zij de Bijbel lezen en gebruiken in hun eigen gezin.

De Samenleesbijbel is bedacht en gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap. Uitgeverij Royal Jongbloed en JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland, hebben eraan meegewerkt. Wil je meer weten over deze Bijbel, kijk dan op www.samenleesbijbel.nl 

Zelf heb ik een recensie-exemplaar ontvangen van het bijbelboek Lucas uit de Samenleesbijbel. Wanneer je nog twijfelt over de aanschaf van de hele Bijbel kan deze eenvoudige uitgave een opstapje zijn om te gebruiken in je gezin. Mijn exemplaar geef ik graag weg (tegen verzendkosten). Mocht je hem willen hebben, laat het dan even weten via de mail.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.