12 november 2016

Recensies, schrijfperikelen en social media-overwegingen

De afgelopen weken is er weer van alles gebeurd op het gebied van schrijven. Zo zijn er twee mooie recensies verschenen van mijn nieuwe boek 'Aan Zijn voeten'.
De eerste verscheen in het Opwekking Magazine. Je kunt deze hieronder teruglezen.

Klik op de foto voor een vergroting 
De tweede recensie is terug te vinden op het weblog van Marja Verschoor - Meijers. Op haar weblog www.frisse-kijk.blogspot.nl schreef zij een mooi stukje.

Binnenkort liggen er ook een aantal van mijn nieuwe boeken in de plaatselijk christelijke boekhandel. Erg leuk dat zij dit willen doen. In een volgende blog zal ik er nog wel wat aandacht aan besteden.

Het redigeren van mijn allernieuwste boek - het tweede deel van de Bosvrienden - vordert gestaag. De vrienden Stijn en Daan beleven in dit nieuwe deel weer volop avonturen. Ik hoop er over niet al te lange tijd iets meer over te kunnen delen.

Mijn vorige berichten die ik op dit blog schreef over 'focussen' en 'Facebook' werken in mijn hoofd nog steeds door. Dit is ook niet iets wat je van de ene op de andere dag kunt besluiten of kunt veranderen. Soms ben ik geneigd te stoppen met het gebruik van Facebook en verlang ik naar de rust en de tijd die het mij zal opleveren. Ook het 'bedrijf' Facebook en hun werkwijze stuit mij meer en meer tegen de borst. Vandaag las ik dit artikel over 'Het digitale monster' in het Nederlands Dagblad.

'Hoe komt het dat veel mensen ergens wel weten dat hun privégegevens bekend zijn, maar gewoon doorgaan met googelen, facebooken of inloggen op een openbaar wifi-account? Dat komt door de zogenoemde privacy-paradox, vertelt Martijn. ‘Mensen moeten kiezen tussen tegenstrijdige belangen en dan blijkt de privacy vaak te sneuvelen. Gemak, efficiëntie, dat iets gratis is en de suggestie dat de overheid privégegevens nodig heeft voor onze veiligheid, winnen het eigenlijk altijd van de privacy.’

Aan de andere kant zie ik de mooie kanten van dit sociale medium en zie ik hoeveel mensen ik mag bemoedigen en helpen met de betreffende groepen en mijn blogs. Vooral de reacties van de mensen waarmee we in de bloggersgroep zitten waren overweldigend. Ik was er stil van...
Ik neem ruim de tijd om een weloverwogen beslissing te nemen. Binnenkort horen jullie er meer over.


2 opmerkingen:

  1. Fijn dat je boekje in de plaatselijke chr. boekhandel komt Wendy. En wat FB betreft... soms schrijf ik een blogje en zet het niet op FB, dan wordt het nog neit half zoveel gelezen... dus ja, het is en blijft toch een aardig communicatiemiddel. Het is misschien wijs er vaste tijden voor te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is zeker een aardig communicatiemiddel Marja. En die vaste tijden gebruik ik al. Er is méér wat speelt qua Facebook en wat ik helaas zelf niet op kan lossen. (Zie ook het genoemde artikel hierboven).

      Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.