14 november 2016

Adventure - als gezin op reis met Jozef en Maria - GIVEAWAY

Op zondag 27 november zal dit jaar de adventsperiode beginnen. Veel ouders vinden het fijn om in deze periode bewust met hun kinderen toe te leven naar Kerst. Het boekje 'Adventure' is hiervoor erg geschikt en deze keer mag ik namens Royal Jongbloed twee exemplaren weggeven!

In 'Adventure' van Hanna Holwerda reis je 25 dagen mee met Jozef en Maria en volg je de (meest aannemelijke) route van Nazareth naar Bethlehem. Zo komen ze langs Sichem, Bethel en trekken ze over de velden waar Boaz en Ruth elkaar leerden kennen. Ook komen ze langs de plaats waar David tot koning werd gezalfd. 

Midden in het boekje zit een landkaart. Deze kun je op een mooie plek ophangen. Op het bijgevoegde knipvel staan Jozef en Maria met het ezeltje. Deze kun je uitknippen en met een punaise of magneetje op de landkaart bevestigen. Elke dag mogen Jozef en Maria een stapje verder op de landkaart. Per dag start het boekje met een bijbeltekst die aansluit bij het thema, en er zijn steeds leuke opdrachtjes om samen te doen. Een van de opdrachtjes is het naspelen van een scène met de vingerpoppetjes (deze vind je voor en achter in het boekje). Ook staan er bij elke 'dag' korte vragen waarover je met je kind(eren) kunt doorpraten. Het boekje is rijk voorzien van mooie illustraties die gemaakt zijn door Tirza Beekhuis.
Je kunt hier een aantal bladzijden van het boekje inzien (klik op 'inkijkexemplaar').

Een voorbeeld uit het boekje van dag 2 en 3.
Klik op de foto voor een vergroting.
Het boekje is kleurrijk, informatief en praktisch. Het is echt een waardevol boekje om met je kinderen te gebruiken in de adventsperiode.

Wat ook leuk is om te weten is dat Timotheüs kindmomenten heeft ontwikkeld bij het gezinsboekje Adventure om aandacht te besteden aan Advent in de kerkdienst. Een moment om de kinderen expliciet een plek te geven. In aansluiting bij Adventuregaat het ook in de kindmomenten over de reis van Jozef en Maria uit het boekje. Er zijn kindmomenten voor de vier adventszondagen en voor de dienst van Eerste Kerstdag. Timotheüs wil met dit kerkmateriaal de verbinding leggen tussen kerk en gezin. Timotheüs gelooft dat dat de geloofsopvoeding krachtig maakt. Een dubbel ‘adventure’. 
Dit kerkmateriaal voor advent is ook los van het gezinsboekje te gebruiken. Let op: dit is een download product.Via je e-mailadres ontvang je na betaling een link waarin je een zipbestand kunt downloaden. Hierin zit een pdf en de bestanden met dia's voor de beamer. (Je ontvangt dus géén papieren versie). Klik hier voor meer informatie of om kindmomenten te bestellen.

Wil jij kans maken op een exemplaar van het boekje 'Adventure'? Mail uiterlijk 20 november je adresgegevens naar info@wendyborn.nl Op maandag 21 november maak ik de winnaars op dit weblog bekend. De boekjes worden door Royal Jongbloed naar de winnaars opgestuurd.

De winnaressen zijn geworden: Marleen Cruiming en Bianca van Garderen. Van harte gefeliciteerd!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.