17 september 2016

Pluspunt - Tineke Tuinder Krause

Hoewel het nog een paar jaar duurt voordat ik zelf 50-plusser ben (zo de Here wil), vond ik het toch erg leuk om het boek Pluspunt te lezen. Wanneer je net als ik een passie voor schrijven hebt, is dit schrijfboek misschien ook iets voor jou. 

Voor een 50-, 55- of 60-plusser verandert er namelijk veel: het uiterlijk verandert, de plaats in de maatschappij of de rol in de kerk. Misschien word je wel oma...
In het dit inspirerende boek van Tineke Tuinder - Krause dat als subtitel 'aantrekkelijk ouder worden' heeft meegekregen, worden in korte overdenkingen een aantal thema's aangestipt en vragen aangereikt waar je mee aan de slag kunt. Bovendien bevat deze uitgave inspirerende citaten, Bijbelteksten en gedichten. Het boek daagt je niet alleen uit om te lezen, te kijken, te overdenken en te genieten maar ook om op te schrijven wat je bezighoudt. Samen met God kun je nieuwe mogelijkheden ontdekken. In de schrijfruimte kun je je eigen gedachten en inzichten opschrijven. Zo wordt Pluspunt tot een persoonlijk dagboek. 

Klik op de foto voor een vergroting.
Het boekje bevat 12 hoofdstukken met titels als: Jong van hart, De kracht van vergeving, Ont-moeten en Terug naar de basis.

Wat ik erg mooi vind, is het verhaal helemaal achterin het boek. Dit gaat over een bijzondere vrouw: Elisabeth. Het blad Elisabethbode is namelijk genoemd naar Elisabeth Mijnhardt-Keller uit Zeist, die tijdens haar leven liet zien welke kracht er gevonden kan worden in een leven met God en zijn Zoon Jezus Christus. Het is een inspirerend verhaal waar je veel van kunt leren.


Kortom, dit prachtige boekje is zeer de moeite waard voor iedereen die bewust na wil denken over het ouder worden. 2 opmerkingen:

  1. Tsjonge, hoe kom jij dat soort boeken toch altijd op het spoor? :)

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.