6 januari 2016

Topprioriteit in je leven

Jezus antwoordde en zei tegen haar: 
'Martha, Martha, u bent bezorgd 
en maakt u druk over veel dingen'. 
Lukas 10:41


Graag wil ik jullie bemoedigen door dit prachtige stukje van Elizabeth George.

"Word je 's morgens weleens wakker met het gevoel dat het gewicht van de hele wereld op je schouders drukt? Je bent je overbewust van je vele rollen, plichten en verantwoordelijkheden, en daardoor lijkt het leven af en toe een ondraaglijke last.
Getrouwd of single, ieder mens heeft veel verantwoordelijkheden. En dat is niet erg. Het is juist goed om de spanning te ervaren van het moeten omgaan met allerlei mensen, ergens naartoe te moeten gaan of dingen te moeten doen. Daaruit bestaat het leven. Het houdt ons in beweging en laat ons groeien. We blijven actief en levendig, nuttig en betrokken.
Maar er is ook een keerzijde, vooral als we verkeerd omgaan met de druk van verantwoordelijkheid en eronder gebukt gaan.
Wat is de oplossing voor die bezorgdheid? Die bestaat uit het maken van twee keuzes. Ten eerste, kies ervoor om je op God te richten, niet op je werk en verantwoordelijkheden. Je hectische programma en eindeloze to-do-lijst zullen altijd deel blijven uitmaken van je dagelijks bestaan. Het trouw vervullen van je plichten is wel van wezenlijk belang, maar het is niet de topprioriteit is het leven van een christen. Belangrijker is een intieme wandel met de Here Jezus. Als je op Hem gericht bent - als Hij het middelpunt is van je minuten en dagen - hoef je je niet druk te maken over de dagelijkse plichten en omstandigheden. Hij zal je wijsheid geven die je nodig hebt om de juiste keuze te maken, en de kracht om je eraan te kunnen houden.

De tweede keuze die je moet maken, is je te richten op vandaag. Leer jezelf om bij de dag te leven. Het helpt om deze woorden van de Here Jezus in gedachten te houden: 'Wees dan niet bezorgd over de dag van morgen, want de dag van morgen zal voor zichzelf zorgen; elke dag  heeft genoeg aan zijn eigen kwaad' (Mat.6:34). En morgen dan? Geen zorgen! Dan zal de Here Jezus er ook zijn - om je lief te hebben, voor je te zorgen, je te leiden, naast je te staan, en  je bezorgde hart tot rust te brengen.
Sommige taken moeten we elke dag van je leven uitgevoerd worden. Maar andere komen en gaan met de seizoenen van je leven. Dus richt je aandacht, tijd en energie volledig op de taken die God vandáág voor je heeft. Vraag Hem morgen wat Zijn prioriteit voor jouw leven dán zijn. En vraag Hem dan opnieuw om jou ervoor toe te rusten. Kijk naar de verantwoordelijkheden van vandaag, richt vervolgens je blik op God en ga in Zijn kracht en genade verder. Als de stress toeneemt, volg dan dit pad naar vrede:(Bron: Bidden brengt je hart tot rust - Elizabeth George)

Ik wens jullie allemaal een heel goed en gezegend 2016 toe!
3 opmerkingen:

  1. Dank dank dank voor het plaatsen! T raakt mijn hart en is net wat ik nodig heb! Amen en amen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi om bij stil te staan, Wendy.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.