7 december 2015

Bijbelstudie over het huwelijk - Deel 3 en 4 - Communicatie en seksualiteit in het huwelijk

In september en oktober 2015 heeft broeder Oscar Lohuis in Ermelo een viertal Bijbelstudies gegeven over het huwelijk. Ieder mens heeft met huwelijken in zijn omgeving te maken, ook als je zelf niet bent getrouwd. Deze studies zijn dan ook voor iedereen geschikt om te lezen en te luisteren.

Onlangs heb ik al twee bijbelstudies uitvoerig besproken in aparte blogberichten. De laatste twee studies vat ik heel kort samen. Ik wil je namelijk van harte aanraden deze studies zelf eens te luisteren.

Het onderwerp van de derde Bijbelstudie is: Communicatie binnen het huwelijk. 


Het is een kunst om goed naar iemand te luisteren. Vaak hebben we dat nog onvoldoende geleerd. Voor goede communicatie is het niet alleen nodig dat een boodschap wordt uitgezonden, maar ook dat deze wordt ontvangen. Goed luisteren is wat een magneet is voor ijzer. Het trekt als het ware de woorden bij de ander eruit. We hebben allemaal we de ervaring gehad dat iemand niet goed naar ons luisterde want echt luisteren gaat niet vanzelf.

Broeder Lohuis gaat in op: houdingen en reacties die écht luisteren in de weg staan, verschillende niveaus van communicatie, praten over gevoelens en praten over onderwerpen waarin je de ander hebt gekwetst.

Wil je de studie terugluisteren? Klik dan hier voor deze studie over communicatie.  

Als je van elkaar houdt, maak je tijd vrij voor echte communicatie.
                ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Het onderwerp van de vierde Bijbelstudie is: Seksualiteit in het huwelijk - wat zijn de spelregels? 

Het huwelijk is een totale overgave en een totaal delen van de hele persoon met elkaar zolang beiden in leven zijn. Het één vlees worden (Genesis 2:24) duidt op een algehele eenheid. De seksuele gemeenschap is, als het goed is, het symbool en de climax van die veel meer volledige eenheid: het delen van tijd, inzichten, gedachten, gevoelens, verlangens, streven, doelstellingen, verantwoordelijkheden, successen, falen, lief en leed, tijd, bezittingen, geld, familie en vrienden, samen dingen doen enz.
De seksuele gemeenschap is de lichamelijke bevestiging en erkenning van die levenseenheid.

In deze studie wordt verder ingegaan op deze levenseenheid maar ook op de verschillen tussen man en vrouw, het terugbrengen van de tederheid, negatieve ervaringen uit het verleden en het werken aan een goede seksuele relatie.

Wil je deze studie over seksualiteit terugluisteren? Klik dan op deze link. 

Aan een goede seksuele relatie moet je werken!


1 opmerking:

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.