1 november 2015

Herfstwedloop


Ruim 12 jaar geleden werd er bij ons in de gemeente een Herfstwedloop geïntroduceerd. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord maar na enige uitleg werd het mij duidelijk. Graag deel ik dit met jullie in de hoop dat het jullie ook zal opbouwen, veranderen en aan het nadenken zal zetten.


Neem de komende twee weken ergens een halve dag of een paar uur om alleen te zijn met de Here Jezus. Weg van huis, telefoon, radio, televisie en mensen. Neem alleen je Bijbel, een pen en een kladblok mee en plan jouw herfstwedloop met de Here Jezus.

 • SCHRIJF OP
  de zonden en de lasten die jou in de weg staan in je relatie met de Here Jezus (zoals bijvoorbeeld computerspelletjes, alcohol of snoep, tv-programma's, werk, romannetjes, bepaalde mensen etc.).
 • BID
  om wijsheid en een open hart ('Here wat zijn mijn zonden en lasten?'- Ps. 139:23,24). Bid door de lijst van zonden en lasten heen en noem ze bij name; vraag om vergeving en kracht om daarin te veranderen.
 • DENK NA
  wat moeten nieuwe gewoontes worden; hoe kan ik nieuwe gewoontes kweken; waar kan ik hulp verkrijgen om verder te komen?
 • LEES
  Gods Woord; herinner je aan Zijn beloften (zoals bijvoorbeeld Fil. 1:6; 2:13; Ef. 3:21; 1 Cor. 10:13); lees een Psalm (bijv. 23, 139 of 119) of leer een tekst of tekstgedeelte uit je hoofd.
 • VRAAG
  iemand om voor jou specifiek te bidden en af en toe te vragen hoe het met het afleggen van de last en zonde gaat; dat is wat Hebreeën 3:12, 13 zegt dat we moeten doen.
Misschien levert deze Herfstwedloop jou - net als mij - mooie dingen op en zal het je relatie met Hem meer en meer verdiepen. Ik heb deze vragen inmiddels verschillende keren overdacht, herhaald, aangevuld en uitgebreid en kan je vanuit deze ervaring van harte aanraden de stilte te blijven zoeken en kritisch te blijven kijken naar je eigen wandel met God.

Een gezegende tijd toegewenst!


3 opmerkingen:

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.