8 november 2015

Elke dag DANKDAGIn mijn stille tijd afgelopen week viel mij iets op. In Deuteronomium 8:4 lees je namelijk dat de kleren van het volk Israël, in al die jaren dat het door de woestijn trok, niet versleten raakten en hun voeten niet opgezwollen waren. Maar ze dachten er niet aan om God voor deze zegeningen te danken. Het zette mij aan het denken...
Meestal beschouw ik Gods bescherming ook als vanzelfsprekend. Het gebeurt maar zelden dat ik er attent op ben om God bv. te danken als onze auto niet kapot gaat. Veel zaken beschouw ik blijkbaar als vanzelfsprekend. Veel dingen bewijzen mij goede diensten en houden het lange tijd vol zonder kapot te gaan, zonder dat ik mij daar van bewust ben. 

Ik zie het als een uitdaging om vanaf vandaag bewuster om te gaan met deze ‘stille’ zegeningen!

Afgelopen woensdag was het een speciale dag: Dankdag. Een dag om je extra bewust te zijn van wat God ons (elke dag) geeft. Maar naar mij beleving zou het elke dag dankdag moeten zijn. Elke dag kunnen we Hem danken voor wie Hij is, voor wat Hij doet, voor wat Hij nog wil doen en voor alles wat Hij ons geeft. Persoonlijk ben ik te vaak gericht op teleurstellingen en op wat niet goed gaat en niet wil. Als je niet uitkijkt, raak je hierdoor in een neerwaartse spiraal.

In een blogbericht van september j.l. heb ik geschreven over het inspiratieboek Dank van Marije Vermaas. Ik gebruik dit boek sindsdien wekelijks en haal er veel uit. Het boek biedt 52 weken lang inspiratie om een dankbaar leven te leiden.
Al vaker heb ik geschreven over het verlangen om iets te doen met het 'dankbaar zijn'.
Natuurlijk spreek ik mijn dankbaarheid uit (hoewel ik dit nog veel te weinig doe) of schrijf ik het op in mijn stille tijd schrift, maar ik wil er graag meer mensen deelgenoot van maken en ook anderen aansporen bewust bezig te zijn met danken. Ik heb ervaren dat dankbaarheid je leven enorm kan verreiken. Je hart verandert erdoor en je gaat op een andere manier naar mensen, dingen en omstandigheden kijken. 

Maar God zij dank, Die ons de overwinning geeft door onze Heere Jezus Christus.

1 Korinthe 15:57

2 opmerkingen:

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.