25 oktober 2015

Op alle gebieden van het leven gehoorzamenDe afgelopen maanden heb ik veel gelezen en geleerd uit het Bijbelboek Numeri. Wanneer je hoofdstuk 33:50-56 leest, valt op dat er verschillende redenen waren waarom de Israëlieten het volk dat in Kanaän woonde, moest vernietigen. God had verschillende redenen voor de noodzaak tot dit bevel:
  1. God roeide de goddeloosheid van een bijzonder zondig volk uit. De Kanaänieten waren verantwoordelijk voor hun eigen straf. Afgodendienst liet hun diepste en slechtste verlangens zien. Het leidde uiteindelijk tot de aanbidding van satan en de totale afwijzing van God.
  2. God gebruikte de Kanaänieten om Kanaän voor hun eigen zonden te veroordelen; hierdoor werd de profetie in Gen. 9:25 vervuld.
  3. God wilde alle sporen van heidens geloof en gebruik uit het land verwijderen. Hij wilde niet dat Zijn volk zich, op welke manier dan ook, vermengde en een compromis sloot met de afgodendienst. De Israëlieten voerden Zijn bevel niet uit. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat zij compromissen sloten en corrupt werden. Het is goed om Gods Woord op alle gebieden van het leven gehoorzamen, omdat we weten dat God goed is, ook als we Zijn allesomvattende doel niet begrijpen. 
Voor mijzelf trok ik een belangrijke les uit bovenstaand gedeelte en bovenstaande redenen. Als je een opdracht niet meteen uitvoert, wordt het vaak steeds moeilijker die uit te voeren. God waarschuwde dat als de Israëlieten deze goddeloze inwoners niet uit het beloofde land zouden verdrijven, deze mensen later een bron van grote irritatie zouden worden. (En tot op de dag van vandaag is dat nog steeds zo). Wij aarzelen soms om bepaalde zonden uit ons leven weg te doen, net zoals de Israëlieten aarzelden om alle slechte mensen te vernietigen. We doen dit omdat we er bang voor zijn (zoals de Israëlieten bang waren voor reuzen) of omdat het toch maar onschuldig of aantrekkelijk lijkt (zoals seksuele zonde). Maar Hebr. 12:2 vertelt dat we ons moeten bevrijden van 'de zonde die zich aan ons vastklemt'.
We hebben allemaal afgoden die we niet weg willen doen (een slechte gewoonte, een ongezonde relatie, een bepaalde levensstijl). Als we toestaan dat deze afgoden ons overheersen, komen er later grote problemen van.

Welke zonden zouden jij en ik uit ons leven moeten wegdoen? Misschien vandaag nog? 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.