1 oktober 2015

Nog even geduld en... een bloghop!

Het liefst zou ik jullie iets willen vertellen over mijn nieuwe boek maar ik moet nog even geduld hebben tot ik 100 % zeker weet dat het ook doorgaat allemaal. Wordt vervolgd... (ik kan niet wachten).

Omdat de meesten van jullie ook schrijvers of bloggers zijn, wil ik deze keer graag iets doorgeven over de maandelijkse bloghop die georganiseerd wordt vóór en dóór christelijke webloggers.

In 2015 is namelijk door een aantal christelijke webloggers het initiatief genomen om een maandelijkse bloghop te organiseren.

Wat is een bloghop? Heel simpel gezegd 'hop' je naar verschillende blogs. Bij een bloghop is één weblogger de ‘host’ (gastheer of gastvrouw). Deze kiest voor een bepaald thema of onderwerp dat best breed moet zijn, gezien de diverse soorten blogs die we als christelijke bloggers rijk zijn. In de betreffende maand die de host aangeeft, schrijft iedereen die mee wil doen over dat bepaalde thema of onderwerp op zijn of haar eigen weblog een blogbericht. Als blogger laat je dan een reactie achter op het betreffende blog van de host, met daarin een link naar jouw eigen weblog. Aan het einde van de maand maakt de host een samenvatting van alle inzendingen (incl. linkjes en eventuele foto's). Vervolgens kiest de host het blogbericht dat hem of haar het meest aanspreekt. Degene die als winnaar wordt gekozen, is de nieuwe host voor de volgende maand. Op deze manier hopen we dat iedereen langzamerhand een keer als host aan de beurt komt.

Zou je het leuk vinden om eens mee te doen? Lees dan nog even de onderstaande punten aandachtig door.

Nog even alle stappen op een rijtje:
  1. Schrijf op je eigen blog over het thema of onderwerp dat de host heeft gekozen.
  2. Publiceer het op je eigen weblog en vermeld in of onderaan het bericht dat je meedoet aan de bloghop. Vermeld hierbij een link naar het weblog van de host.
  3. Ga naar het weblog van de host en laat een url-link naar jouw blogpost achter in een reactie onder het blogbericht van de host.
  4. Laat eventueel via Facebook, Instagram, Google+, Twitter of andere sociale media weten dat je meedoet aan de bloghop. Gebruik hiervoor #bloghop. Je kunt ook het bijbehorende logo gebruiken zodat de bloghop herkenbaarder wordt voor andere bloggers.
  5. Let op! Stuur je inzending in vóór de deadline die de host heeft genoemd in zijn of haar blogbericht. De host maakt zo snel mogelijk na de deadline op zijn of haar weblog bekend wie de winnaar is van de bloghop.
Het is overigens toegestaan meerdere artikelen in te sturen.

Op één van mijn andere weblogs: www.christelijkewebloggers.blogspot.nl staat elke maand de bloghost vermeld met het betreffende blog(bericht).Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.