3 september 2015

Dank - inspiratieboek - Marije Vermaas


- Een vreugdevoller, dankbaar mens word je niet zomaar -

Verlang jij er soms ook zo naar om dankbaarder te zijn in je leven? Om niet altijd te denken aan hetgeen je niet hebt maar juist aan hetgeen je wél hebt ontvangen?

Het boek 'Dank' van Marije Vermaas wordt terecht een inspiratieboek genoemd. Met dit weekboek daagt Marije lezers uit stil te staan om bewust te ontvangen, te danken en te verwonderen.

Het is opgebouwd uit negen delen en heeft dus negen verschillende thema's: Denken over danken, Danken is aan te leren, Danken van binnenuit, Verwonderen en bewonderen, God dank, Niets te danken, Geen dank, Anderen bedanken en Danken in de wereld.

Elk thema is onderverdeeld in zo'n vijf à zes hoofdstukken en biedt op deze manier een jaar lang inspiratie tot dagelijks danken en helpt je je te oefenen in een houding van dankbaarheid – ook in de moeilijke perioden van je leven. Elke week biedt deze uitgave stof tot nadenken, door inspirerende teksten, uitdagende oefeningen en prikkelende vragen. Ook is er (beperkte) ruimte in het boek om op te schrijven waar jij op dát moment dankbaar voor bent.

Voorbeeld van week 6
Oefenen in dankbaarheid
is als schatgraven: zoekend 
naar mooie parels die het 
leven verrijken. Het lijkt 
simpel, maar je hebt er je 
leven lang plezier van.

Aan Dank werd medewerking verleend door o.a. Matthijn Buwalda, Joke Verweerd, Désanne van Brederode, Marinus van den Berg e.a.
Wil je meer lezen over het boek of wil je het bestellen? Kijk dan hier voor meer informatie. Via deze link zijn enkele hoofdstukken van het boek in te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.