31 augustus 2015

Fireproof

DVD Fireproof
In de herfst van 2008 werd de filmindustrie in Amerika op z’n kop gezet. Niet door de financiële crisis of één of andere acteur. Nee, een film die volledig gemaakt werd door een kerk bleek een beweging op gang te zetten die zich hard maakt voor het huwelijk. De film overtrof qua opbrengst zelfs een aantal Hollywood-toppers. De film is ‘Fireproof’ en de kerk die dit allemaal voor elkaar kreeg, is de Sherwood Baptist Church uit Georgia.

De uitdaging van de liefde

‘Fireproof’ vertelt het verhaal van brandweerman Caleb Holt en zijn vrouw Catherine. Caleb redt in zijn dagelijks leven regelmatig mensen en leeft volgens de erecode van een brandweer team: laat nooit je partner achter! Maar waar zijn werk zo duidelijk is, is zijn privé leven in crisis. Het huwelijk van Caleb en Catherine kent grote spanningen omdat het paar geen tijd heeft voor elkaar. Onbegrip en egoïsme gaan hand in hand tot het grote woord klinkt: een scheiding wordt gepland. Een gesprek met zijn pas tot geloof gekomen vader doet Caleb besluiten om een uitdaging aan te gaan. 40 dagen lang gaat hij aan de hand van een boek (‘The Love Dare,  'De uitdaging van de liefde' in Nederland) proberen zijn huwelijk te redden en te investeren in zijn relatie. Maar kan hem dat lukken met zijn andere verplichtingen? Het verhaal van ‘Fireproof’ bleek een gevoelige snaar te raken bij het publiek. In een tijd waarin het huwelijk onder druk staat, bleek de boodschap van ‘Fireproof’ een bijzondere. De film bevat bovendien veel herkenbare relatiesituaties.

Zowel de film en het boek zijn een aanrader voor elk echtpaar, als het goed gaat maar zeker als het op dit moment niet goed gaat in je huwelijk. God is in staat in elk huwelijk grote dingen te doen!

Bekijk hieronder de trailer van de film:  

            

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.