12 november 2013

Huwelijks-APK?

Deze keer wil ik graag jullie aandacht vragen voor een artikel dat verschenen is op CIP over echtscheiding en de gevolgen die dat voor de kinderen heeft.

“Naast de huwelijkscatechese zou de kerk meer moeten doen aan Marriage Course. Het is een soort APK voor je huwelijk. Nadat ik zoveel slachtoffers van echtscheidingen ben tegen gekomen, vind ik dat het hard nodig is om na een jaar of tien een onderhoudsbeurt aan huwelijken te geven. Nu blijft het vaak bij huwelijksvoorbereiding, maar we zouden ook veel meer aandacht moeten hebben voor huwelijken die al tien jaar duren.” Dat zegt dominee Jan Belder in gesprek met CIP. In opdracht van De Banier schreef hij het boek  'En ik dan?', over kinderen vangescheiden ouders. Hier interviewde hij een breed scala aan mensen voor, die de gevolgen van een scheiding met zich mee moeten dragen.

Ds. Belder kan niet onder de conclusie uit dat elk kind min of meer beschadigd is door de echtscheiding van ouders.
Lees hier verder voor het hele artikel. 

Wat vind jij van het artikel? Wat doen jullie eraan om je huwelijk 'goed' te houden of te verbeteren? Wordt hier in jullie gemeente/kerk ook aandacht aan besteed?

Reacties zijn van harte welkom op dit weblog of in de groep op Facebook.


2 opmerkingen:

 1. Mijn vrouw en ik kunnen de MariageCourse bij iedereen aanraden!
  De MC volgen wil niet zeggen, dat het huwelijks 'ietsie minder gaat'...
  Eerder het tegendeel: het is juist bedoeld om je bewust te maken van elkaar, zodat je in 'mindere tijden' elkaar beter begrijpt. MC is eerder een "huwelijks-onderhoudsbeurt", dan een "huwelijks-òpknapbeurt".
  Bovendien ben je er dan ook nog eens een avondje met z'n tweetjes tussenuit voor een etentje.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi om te horen dat je zo positief bent over deze cursus Sebo!

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.