6 maart 2013

Wijs kids de weg - Ria de Baat

Ria de Baat, schrijfster van 'Kinderwerk Meesterwerk' heeft ook nog een nieuw boek geschreven dat in het najaar verschijnt. Zij vroeg mij of ik op dit weblog alvast aandacht wilde besteden aan dit boek getiteld 'Wijs kids de weg'. Dat doe ik maar al te graag.

"Kinderen de weg wijzen naar Jezus Christus is geen vanzelfsprekende zaak. Een kind vindt niet zomaar de weg. Hij is in zorg en onderwijs afhankelijk van volwassenen. Ouders en opvoeders zijn voor kinderen levende voorbeelden in dat wat zij zeggen en doen. Veel ouders staan er niet bij stil dat wat zij doen in hun leven meer impact heeft dan dat wat zij zeggen.

Hoe jong begint geloofsopvoeding? Hoe kan ik mijn kind helpen in karakterontwikkeling? Welke gevaren zijn er in de jonge jaren van het kind waarin de opvoeder het kind kan helpen om die gevaren te herkennen en te vermijden?
Op tal van vragen wordt de lezer uitgedaagd om hierover na te denken en een antwoord te geven.

Vanuit een Bijbelse context  wordt gekeken naar de opdracht die God geeft om het evangelie voor te leven en in te prenten. Kinderen zijn in staat op hun ontwikkelingsniveau een antwoord te geven op de vraag of zij Jezus willen volgen.
Geloof is voortdurend in beweging en naarmate het kind ouder wordt ontwikkelt geloof zich verder. Het is boeiend en herkenbaar om die geloofsontwikkeling te lezen en te volgen.

Dit nieuwe boek over geloofsopvoeding doet een krachtig appel op opvoeders om hun taak serieus te nemen en hier vroeg mee te beginnen. Een goed begin is het halve werk! Het moet niet het hoogste ideaal zijn dat het kind het maakt in dit leven. Het hoogste ideaal voor christelijke ouders zou moeten zijn dat hun kinderen navolgers van Jezus worden. Ook dat gaat niet zomaar!

Tot slot gaat het kind straks zijn eigen weg, maar de opvoeder kan deze jong volwassene geestelijk blijven begeleiden. Ouder ben je voor het leven en de voorbede taak zal pas aan het eind van het leven afgelopen zijn."

Dit nieuwe boek komt in het najaar van 2013 uit. (Helaas is er nog geen afbeelding van het boek beschikbaar).

Ria de Baat werkt vijftig jaar met kinderen. Zij heeft jarenlang leiding geven aan een aantal organisaties op gebied van kinderwerk. Samen met Anne Nijburg heeft zij het visieboek ‘Kinderwerk Meesterwerk’geschreven.


1 opmerking:

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.