5 maart 2013

Natuurgids voor kinderen - In het bos -

Deze keer eens even geen zelfgemaakte foto maar aandacht voor een geweldig boekje. Het is bedoeld voor kinderen maar ook als volwassene kun je er nog veel van leren.
Het boekje ligt hier enigszins 'kapot' in de kast omdat het zoveel gelezen en voorgelezen is.
Misschien is het iets voor jullie kinderen?

In de vier hoofdstukken (met eigen kleurcode) van deze padvinderachtige natuurgids wordt de lezer vertrouwd gemaakt met het leven in het bos en het bestuderen hiervan. Eerst krijgt de lezer een uiteenzetting van de nodige voorbereiding voor een bosonderzoek. Hierna volgt een vrij uitgebreid overzicht van de verschillende diersporen (zoals voet- en vraatsporen, uitwerpselen), paddestoelen, planten en bomen. Het derde hoofdstuk geeft leuke tips en ideeën voor eenvoudige, leerzame spelletjes en knutselactiviteiten gericht op de natuur. Zelf fluitjes maken is een voorbeeld hiervan. Tenslotte volgt een overzicht van de bosdieren: van insecten (er is zelfs aandacht voor gallen) tot zoogdieren. De gids staat vol met vrolijke begeleidende kleurentekeningen en -foto's en veelal kleurige kaders met verrijkende informatie of tips. De gids is erg overzichtelijk (verschillende lettertypes) en voorzien van een register. Het boekje is goed bruikbaar in het veld en als naslagwerk voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Hebben jullie thuis ook speciale boekjes voor kinderen over het bos? Ik ben benieuwd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.