Hartelijk geTALENTeerd - Paulien Vervoorn - recensie

"God prijst jou gelukkig! Getalenteerd! Gefeliciteerd! Het woord staat bijna in de Bijbel: 'Gelukkig de mens die niet meegaat met wie kwaad doen', zegt Psalm 1. In de Psalmen voor nu staat: 'Gefeliciteerd dat jij niet meeloopt op de weg van slechte mensen'. We zien zo vaak in de Bijbel dat God ons gelukt wenst. Hij prijst ons gelukkig als we Hem kennen."

Zomaar een citaat uit het boek 'Hartelijk GeTALENTeerd' van Paulien Vervoorn.
Paulien coacht, traint en (s)preekt. Ze heeft hart voor jongeren en wil hen bevestigen in wie ze zijn en wat ze kunnen. Vanuit haar onderwijservaring, theologische achtergrond en coachingspraktijk heeft ze dit inspirerende boek geschreven.

Afgelopen weken heb ik genoten van dit boek!

'Hartelijk Getalenteerd' is met name geschikt voor oudere tieners en jongvolwassenen. Zij vragen zich vaak af welke keuzes ze moeten maken voor hun studie of loopbaan, hoe ze in elkaar zitten en wat ze daarmee kunnen. Maar ook volwassenen kunnen hun voordeel doen met dit boek. De subtitel is niet voor niets 'Vier wie je bent en wat je kunt'. We zijn allemaal getalenteerde mensen, veel dieper en misschien wel heel anders dan we zelf denken. Het boek kan een hulpmiddel zijn bij het ontdekken en ontwikkelen van je talent.

Hoe zit het boek in elkaar?
Het (werk)boek is verdeeld in zes hoofdstukken en begint elke keer met een 'WELKOM'.
Word stil (Neem de rust en de tijd om een plek te zoeken waar je je 'welkom' weet bij God)
Erken Gods aanwezigheid ( God wil jou iets leren door het betreffende Bijbelgedeelte)
Lees ( Lees het Bijbelgedeelte hardop en verplaats je in de verschillende personages)
Kijk goed  naar de tekst ( Wat staat er precies in de tekst, wat wordt er bedoeld?)
Ontmoet God (Praat met God over wat je hebt geleerd, dank en prijs Hem)
Maak het praktisch (Wat kun je (vandaag) doen met hetgeen je geleerd hebt)

Hoofdstuk 1 gaat in op de gelijkenis van de talenten. Wat is de Bijbelse betekenis van talenten? Hoofdstuk 2 maakt duidelijk dat God jou met een bepaalde aanleg in de wieg heeft gelegd die je - door Gods genade - in kunt zetten voor God en voor elkaar. Hoofdstuk 3 gaat in op de tijd die je van God krijgt om je te ontwikkelen tot een gezonde volwassen persoonlijkheid. Hoofdstuk 4 maakt je bewust van het feit hoe belangrijk relaties zijn. Alles waarmee God jou heeft getalenteerd, heeft Hij bedoeld om samen met anderen van te genieten. Hoofdstuk 5 maakt duidelijk dat het niet het allerbelangrijkste is wat jij doet, maar hóe je iets doet; doe het van harte voor de Heer en zie hoe Hij met jou meegaat.
In hoofdstuk 6 gaan allerlei puzzelstukjes op z'n plaats vallen en wordt uitgelegd hoe God je zal zegenen op de plek die Hij jou heeft gegeven.

Kortom, het is een veelzijdig, praktisch en leerzaam boek waar je, samen met God, mee aan de slag kunt gaan.

Wil je meer weten over Paulien of over haar werk en haar boek? Neem dan eens een kijkje op haar website, daar is nog veel meer informatie te vinden!

(Een heel klein minpuntje van het boek is het feit dat Vervoorn spreekt over werken in het Koninkrijk hier op aarde. Volgens mij is het Koninkrijk van God nog niet gekomen en zal dit pas werkelijkheid worden als de Koning zelf zal komen! Wanneer de Here Jezus wederkomt om Israël te verlossen van haar vijanden en de Messias Zijn voeten op de Olijfberg heeft gezet, dan is het gebed om het komende Koninkrijk in vervulling gegaan ( Zach. 14:14). Desalniettemin is duidelijk wat ze bedoelt. Het gaat erom dat wij onze talenten inzetten voor Hem op deze aarde, waar Hij ons gesteld heeft).

Reacties

 1. Lijkt me een heel veelzijdig boek. Is wel wat voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel leeszegen dan alvast, Aritha! Voor een gesigneerd exemplaar kun je naar http://paulienvervoorn.nl/index.php/schrijft.
  HARTELIJKE groet,
  Paulien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He, wat leuk, een boekbespreking. Ik heb dit boek op mijn verlanglijstje staan:) Ben heel benieuwd, zeker omdat jij er van geniet.

  PS: Dat het Koninkrijk hier nog NIET zou zijn... daar heb ik nog nooit van gehoord :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.