31 juli 2012

Hoe houd jij van de wereld?

Vanmorgen las ik het laatste hoofdstuk uit de tweede Timoteüsbrief. Bij vers 10 werd in 'Het leven' een vraag gesteld:

"Demas was een van Paulus' medewerkers geweest (Col. 4:14, Filémon 24), maar hij liet Paulus in de steek omdat hij 'teveel van de goede dingen van het leven hield', of meer letterlijk 'omdat hij deze tegenwoordige wereld liefhad.' 
Er zijn twee manieren om de wereld lief te hebben. God heeft de wereld lief, zoals Hij haar geschapen heeft en zoals ze verlost van de zonde, zou kunnen zijn. Daarom heeft Hij Zijn Zoon geofferd om haar te redden ( Joh. 3:16). Anderen, zoals Demas, houden van de wereld zoals ze is, inclusief haar zonde. 

Houd jij van de wereld zoals ze zou kunnen zijn als er gerechtigheid heerste, de hongerigen werden gevoed en mensen van elkaar hielden? Of houd je van wat de wereld te bieden heeft - rijkdom, macht, genot - ook als je daardoor andere mensen kwetst en het werk verwaarloost dat God je gegeven heeft?"

Een nadenker voor de komende tijd...

2 opmerkingen:

  1. Tsja, da's een goeie nadenker Wendy.... houden van de wereld door er in op te gaan, of houden van de wereld zoals Jezus en haar dus willen redden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, soms kun je zo opgeslokt worden door je werk, en door zoveel dingen worden afgeleid of bezig worden gehouden,dat we het doel vergeten en dus de loopbaan niet meer lopen.

    Ik denk dan aan Martha waar de Heer tegen zegt: Martha, Marta....wat maak je je toch druk om het vele dienen....slechts een ding is nodig...zitten aan Mijn voeten, zoals Maria doet en het goede deel kiest..

    Nemen we nog wel tijd voor Bijbelstudie, en gebed? om echt stil te worden en te luisteren wat de Heer tegen ons zegt?

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.