22 juli 2012

Courageous - een film die elke ouder zou moeten kijken


Afgelopen weekend hebben we als gezin de film 'Courageous' gekeken. Een indrukwekkende film die je aan het denken zet over het vaderschap maar ook zeer de moeite waard is voor moeders en kinderen. Ik las er een recensie over die ik graag wil delen.

"Het verhaal gaat over vier agenten in Amerika, die een roeping hebben om te dienen en te beschermen. Deze handhavers van de wet worden iedere dag geconfronteerd met gevaar: De politie van Georgia doet verwoede pogingen om de grote drugs handel in de stad een halt toe te roepen. Dat lukt niet goed. De sheriff dringt er bij zijn agenten op aan om meer tijd met hun familie door te brengen omdat uit de statistieken blijkt dat in gezinnen zonder vaders veel meer criminaliteit voorkomt.

Zijn plaatsvervanger Adam Mitchell (Alex Kendrick) weet niet wie zijn biologische vader was, maar hij doet alles om zijn kinderen te beschermen. Hij is dol op zijn jonge dochter, maar zij heeft problemen met de strenge regels die hij haar voor houdt. Shane Fuller (Kevin Downes) is - net als zijn ouders gescheiden - en heeft met zijn ex vrouw de gezamenlijke voogdij over de kinderen.

De vier mannen raken bevriend met Javier Martinez, een immigrant die geen werk heeft, maar Mitchell regelt een baan voor hem. Op een dag wordt de dochter van Mitchell gedood door een dronken automobilist en dit verwoest het leven van zijn gezin. Deze gebeurtenis heeft ook grote impact op de andere agenten. Korte tijd later ontdekt Mitchell dat Fuller in beslag genomen drugs op het politiebureau steelt en op straat verkoopt. Hij moet deze corruptie melden en Fuller beland in de gevangenis. Fuller heeft vreselijk spijt van zijn daden en vraagt Mitchell om als vaderfiguur voor zijn zoon op te treden. Ze komen de drugsbende op het spoor en tijdens een heftig vuurgevecht wordt een jong meisje gegijzeld.

Het dramatische verhaal komt tot een bijzondere ontknoping, waarbij de moeilijke invulling van het vaderschap goed in beeld wordt gebracht. De populaire band Casting Crowns schreef het schitterende titelnummer om de film te promoten.

Kijk HIER voor de trailer van de film en kijk voor meer info op: www.courageousthemovie.com

Wie van jullie heeft deze film gezien en wat vonden jullie ervan?


2 opmerkingen:

  1. De film is inderdaad erg mooi en heel inspirerend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben het boek Moedig voor vaderdag aan paplief gegeven. Ik heb het nog niet gelezen. De film gaan de mannen nog eens kijken bij mijn zwager. En ik wil hem ook nog eens zien. Maar eerst het boek!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.