3 juli 2012

Aanvaard de taken die voor je liggen

"In Spreuken 14:1 staat : 'De wijsheid der vrouwen bouwt haar huis.' En dit geldt waar dat huis ook staat en wat de afmetingen ervan ook zijn. Of je huis nu een groot herenhuis is, een appartement of een tent - houd het opgeruimd en schoon. Gebruik je energie om je huis te bouwen en te verbeteren. Maak er een plaats van waar God wordt geëerd en verheerlijkt. Creëer een veilige haven voor je gezin. Als een huis wordt gebouwd met wijsheid, zijn 'de kamers gevuld met allerlei kostbaar en liefelijk bezit' ( spreuken 24:4).
En vergeet je houding niet! Aanvaard de taken die voor je liggen. Pak ze vol enthousiasme aan. Verwelkom het werk dat nodig is om van je huis een gezellig thuis te maken. Dat is onze taak. Neem die bereidwillig op je, doelgericht en met passie."
Elizabeth George


12 opmerkingen:

 1. Ik wordt steeds nieuwsgieriger naar haar boeken. Lijkt me uitstekende lectuur voor een bezinningsmomentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan het je van harte aanraden Jolanda. Al haar boeken zijn inspirerend en bemoedigend. Maar..je wordt wel aan het 'werk' gezet natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is idd voor mij de essentie van een bezinningsmoment, dat er nog wat van blijft hangen.

   Verwijderen
 3. ik las laatst iets wat me erg aansprak i.v.m. de tekst 'dankt onder alles': 'het is soms makkelijker om te danken onder rampspoed, dan onder de huishoudelijke klusjes'. Soms baal ik er wel eens van om weer al dat huishoudelijke werk te moeten doen, maar je kunt God dan danken dat je lichamelijk in staat bent het te doen en dat je zulke lieve kinderen en zo'n lieve man hebt waar je het voor kan doen! Je kunt als moeder echt het verschil maken in je gezin. Ik denk dat ik ook eens op zoek ga naar een boek van die vrouw, net als Jolanda.. kun je ze ook in de bieb halen? groetjes, Geke Mateman

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor Geke, je kunt deze boeken gewoon lenen in de bibliotheek.
  Persoonlijk schrijf en streep ik altijd het liefst in boeken om het echt een boek van mijzelf te maken. Als je dat ook zou willen, zou je ook eens kunnen kijken op de website van Grace Publishing House: www.gracepublishinghouse.com Hier staan alle boeken van Elizabeth George met een beschrijving ervan. Het boek 'Een vrouw naar Gods hart' heb ik als eerste gelezen en is het meest praktisch. Je hebt ook een dagboek uitgave met korte stukjes. Allebei aanraders!
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, ik ga eens even snuffelen op die site. Ik heb ook liever zulke boeken zelf, dan kun je ze af en toe nog eens uitlenen of herlezen. Geke

   Verwijderen
 5. Mooi stukje om op de vroege ochtend te lezen. Ik ga nu maar aan de slag, vooral dat stukje; en vergeet je houding niet...
  Hoe doe ik alles? Met een zucht van alweer.. Of dankbaar en van harte. Er is werk aan de winkel.

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel huiswerk hierboven, al is het maar een kort stukje. Wat schiet ik dan tekort...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Wendy,

  Dank je voor de boekentip! Ik heb 'Een vrouw naar Gods hart' zojuist besteld en ben er heel benieuwd naar!

  Groetjes,
  Eveline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Eveline, ik ben ook benieuwd wat je ervan vindt!

   Verwijderen
 8. Heb het boek uit, maar kan er zo weer in beginnen!
  Ik kan het ook van harte aanbevelen. Heb al 3 zussen blij gemaakt met dit boek, en hun enthousiaste reacties maken me dankbaar. Eén zus bracht meteen in praktijk om haar man een warm welkom te geven na zijn werk. Hij was gewoon verbaasd, en zei er meteen wat van: wat heb je het gezellig gemaakt, ik ben gewoon blij om thuis te komen!
  Ze schrok er wel van, want ze is altijd blij dat hij komt maar had het blijkbaar nooit goed geuit waardoor hij zo'n groot verschil merkte. Inderdaad, werk aan de winkel!
  Bedankt voor deze herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat geweldig om te horen Atlanta. Weet je dat er in het najaar ook 'Een moeder naar Gods hart' verschijnt van Elizabeth George! Houd mijn weblog maar in de gaten.

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.