9 juni 2012

Veel redenen tot dankbaarheid

Gisteren heb ik al op een mooi lied over dankbaarheid gewezen. Vandaag realiseerde ik mij opnieuw hoeveel redenen tot dankbaarheid ik eigenlijk heb.
Het allerbelangrijkste waar ik dankbaar voor ben is dat ik de Here Jezus mag kennen als mijn persoonlijke Verlosser, Heer en Heiland. Dat is dé grootste zegening in mijn leven.
Ik ben dankbaar dat Hij er elke dag weer opnieuw voor mij is, mij helpt, leidt en liefheeft. Wat Hij voor mij heeft gedaan en nog doet is onbeschrijfelijk. Ik vraag me soms af wat ik zonder mijn geloof in Hem zou moeten in dit leven en in deze wereld.

Ook ben ik dankbaar voor mijn man en ons huwelijk. Natuurlijk zijn er wel eens momenten dat het even wat minder gaat, maar het komt altijd weer goed. We zijn er van overtuigd dat God ons bij elkaar gebracht heeft in 1988 en deze zekerheid geeft ons altijd de kracht om in ons huwelijk door te gaan ook als het moeilijk is.

Dankbaar ben ik ook dat het met onze vier kinderen goed gaat.  Hoewel ze ook van tijd tot tijd hun vragen en twijfels hebben, ontwikkelen zij zich geestelijke en lichamelijk goed. Ik ben dankbaar voor hun levens en zie het als een voorrecht dat ik elke dag voor hen mag zorgen.

Ook ben ik blij met het feit dat ik mijn ouders nog heb. Zo vaak om je heen zie je mensen die hun ouders verloren hebben, aan het leven of aan de dood. Ik ben blij met hen en met de band die ik al jarenlang met hen mag opbouwen. Ook is het een wonder dat mijn zus nog steeds leeft. Er werd toen zij jong was al gezegd dat ze, i.v.m. een zware hartafwijking, niet oud zou worden. Ze is inmiddels 40 jaar geworden en onze band wordt de laatste tijd steeds beter. Het is pure genade!

Dankbaar ben ik ook voor een aantal vriendinnen die God op weg heeft gebracht. We zijn aan elkaar gegeven om samen op te trekken, elkaar te bemoedigen en te scherpen maar ook om van tijd tot tijd samen leuke dingen te kunnen doen.

Ook ben ik dankbaar dat we in onze zoektocht naar een nieuwe gemeente op de goede weg zitten. Het is een onrustige tijd geweest voor ons als gezin, maar er is weer 'licht' aan de horizon.

We zijn ook blij dat we mogen genieten van ons nieuwe huis met ruimte en rust. We realiseren ons dagelijks dat dit niet onze eigen verdienste is maar een geschenk van God. Hij heeft ons deze plek gegeven. Ook in de buren die God ons gegeven heeft, zien we Zijn leiding.

Blij en dankbaar ben ik met het feit dat ik kan schrijven op dit weblog. De hoeveelheid trouwe lezers neemt elke dag toe en regelmatig word ik bemoedigd en bedankt voor de berichten. Ook veel mailtjes vervullen mijn mailbox met woorden van dank en bemoediging. Er zijn zelfs vriendschappen ontstaan door de contacten die hieruit voortgekomen zijn. Dank jullie wel allemaal hiervoor! Ik wil Hem alleen de eer hiervoor geven, Hij geeft mij elke keer weer inspiratie om te schrijven.

De afgelopen twee jaar mocht ik mijn 'schrijverij' uitbreiden met nog twee weblogs. De blogs Christelijk opvoeden en Manager van het gezin mogen ook veel mensen tot steun zijn en velen vinden herkenning hierop.
De Facebookgroepen die aan de twee laatst genoemde weblogs gekoppeld zijn, lopen steeds beter en ook hierin kunnen we elkaar opbouwen en helpen. Prachtig om te zien hoe we mogen leren van elkaar. Ik ben er dankbaar voor!
Verder geniet ik ervan om docent van de Basis Bijbel Cursus te zijn. Ook lezers van mijn weblogs vragen of ik hen wil begeleiden. Er gebeuren mooie dingen in de gesprekken die hieruit ontstaan.

Mijn lijst is eindeloos, ik zou nog een hele poos door kunnen gaan met punten van dankbaarheid voor andere mensen om mijn heen, de natuur, muziek, de gezondheid om te sporten enz.
En ja, ik weet het, er zijn om mij heen ook zoveel dingen die niet goed gaan, waar je vragen over hebt, waar je eigenlijk 'on'dankbaar voor bent, dingen in de wereld die je niet begrijpt. Toch springt de dankbaarheid er voor mij uit. Ik ben blij met wat ik uit Zijn hand heb ontvangen.
Mijn Hemelse Vader dank ik nogmaals dat Hij mij met oneindig veel zegeningen zegent elke dag weer opnieuw. Hem zij alle eer!


13 opmerkingen:

 1. Dankbaarheid is misschien wel de meest onderschatte kracht van het christelijk geloof. Velen zoeken het in allerhande trucjes van de Geest of weet ik wat, maar de eenvoudige dankbaarheid voortkomende uit een verbroken hart is in mijn beleving de motor achter taai geloof.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Precies; Dankbaarheid is een grote kracht. Dankbaarheid uit zich voor een Christen in de eerste plaats in een oprechte dankbaarheid naar zijn/haar Maker Zelf. Een loflied, "dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt."
  Met de nadruk op "alle omstandigheden".
  Het leven is geen makkie.., maar met God is het leven Goed. Want God is Goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heerlijk om dankbaar te zijn. Vader is goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Yvonne, soms realiseren we ons dat alleen te weinig.

   Verwijderen
 4. marion@direbo.nl9/6/12 18:43

  Dankbaarheid is één van de kenmerken van de vrucht van De Geest. Zie Galaten 5:22

  De vrucht kan groeien waar Gemeenschap beoefend wordt met andere Gelovigen en waar wij wandelen in Het Licht.

  Zo geeft Hij ons de tijd om volwassen te worden en op te groeien tot Zoonschap. Dit gaat niet zonder slag of stoot...maar de Heer heeft ons nooit een kalme reis beloofd, maar wel een behouden aankomst en Hij zei dat ALLE dingen zullen medewerken ten goede voor degene die Hem liefhebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Graag wil ik je wijzen op Ann Voskamp, die blogt op aholyexperience.com. Zij is een vrouw met een groot geloof in Jezus Christus, en is door dit geloof en het oefenen van dankbaarheid voor alles wat God haar schenkt, uit een diep dal gekropen. Zij schreef hier een prachtig boek over: ONE THOUSAND GIFTS. Het is een uitdaging die je aan kunt gaan, dankbaarheid de boventoon te laten voeren, zodat er voor angst geen plaats meer is in je leven.
  Bedankt voor jouw fijne blog, ik keer er vrijwel dagelijks naar terug, en steek er veel van op!
  Vriendelijke groet, Annette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de tip en je bemoediging Annette!

   Verwijderen
 6. Een tekst die mij door tijden heen heeft geholpen die menselijk gezien niet tot dankbaarheid zou voeren (ernstige ziekte) is:
  Maak al je wensen door gebed en smeking MET DANKZEGGING bekend bij God, en de vrede van God die alle verstand te boven gaat zal je hart en gedachten behoeden in Christus Jezus.
  Dus ook als de omstandigheden er niet naar zijn, toch danken. Ik heb ervaren dat Gods woord werkt als je het toepast, ook in de zwartste dagen. En dat vult je weer met dankbaarheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi om te lezen waar je dankbaar vor bent. Het helpt me om alles waar ik dankbaar voor ben weer eens te benoemen. Fijn om te lezen dat jullie wat gemeente betreft op de goede weg zitten. Ik ben benieuwd. Lieve groet Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor de reactie Hetty, leuk dat je reageert en dat je je weer wat bewuster bent van alles waar je dankbaar voor kunt zijn. En ja, dat van de gemeente is een verhaal apart. Dat zul je ongetwijfeld nog eens horen..

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.