11 mei 2012

What is a Family? - Edith Schaeffer

Volgens Elizabeth George benadruk Edith Schaeffer in haar boek 'What is a Family' in elk hoofdstuk dat iemand zich moet bezighouden met het creëren van gezinsherinneringen en met de fantastische taak om het gezin te vormen tot een kunstwerk. Ze heeft het mooi verwoord:

" Iemand moet het huis tot een thuis maken en de taak van binnenhuisarchitect op zich nemen. Iemand moet de tijd nemen om te bidden en verrassingen voor te bereiden. Iemand moet het gezin beschouwen als de moeite waard om voor te vechten, als een carrière. Iemand moet het zware werk van het opvoeden van kinderen in de vreze des Heren beschouwen als een taak die de moeite waard is, net als alle andere niet-aflatende verantwoordelijkheden die deel zijn van het runnen van een gezin." 
Mevrouw Schaeffer heeft hier de ene na de ander bladzijde over vol geschreven en laat de lezer zien dat deze persoon de echtgenote is, de moeder en en de huisvrouw. "En in deze rol moet ze een leven omarmen waarin zijn de gevende partij is. Dat is onze taak als moeders."

Kennen jullie dit boek van Edith Schaeffer en weten jullie ook of het in het Nederlands zal verschijnen?


2 opmerkingen:

  1. Ik ken het niet, heb toenertijd wel gekeken op Internet of het in het Nederlands te koop was. Volgens mij niet. Dus moet je er aan geloven om het in het engels te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.