Is de Bijbel 'toevallig' ontstaan?


"De Bijbel bevat in totaal 6408 verzen met profetische uitspraken, waarvan er inmiddels 3268 vervuld zijn. Er is geen geval bekend van een profetie die anders in vervulling is gegaan dan was aangekondigd. In de kansberekening komt dit overeen met het eenmaal gooien van 1264 dobbelstenen en dan verwachten dat bij allemaal de 6 boven komt te liggen."
uit: De Middernachtsroep mei 2012

Wat denk jij.... toeval?


Reacties

  1. Nee, denk niet dat dat toeval is, het is al voorspeld, dus ik geloof er ook in. Anders zou het hele geloof op z'n kop gaan als er niets van zou kloppen. Dan berust het op 'maar'een verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben dan wel benieuwd welke profetieën er allemaal al vervuld zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Relimam, dat zou wel een hele lijst worden denk ik :) En ik ben ook niet zo deskundig dat ik dat allemaal weet. Wat ik wel weet is dat van de 66 Bijbelboeken er maar liefst 17 profetische boeken zijn. Ook de vijf boeken van Mozes en de vier evangeliën bevatten heel wat profetieën. Dan zijn er nog een groot aantal profetische psalmen. Ook zijn er nog profetische aspecten van veel Bijbelverhalen. Veel van wat Jezus over zichzelf gezegd heeft is ook al vervuld en ook van wat er voorzegd is over het volk Israël zijn veel dingen al gebeurd.

      Verwijderen
  3. Ja, ik geloof dat de Bijbelse profetieën in vervulling zijn gegaan en nog zullen gaan. Alleen heb ik er altijd enige moeite mee als men de Bijbel wil 'bewijzen'. Sceptici kunnen vrij gemakkelijk die hele kansberekening op losse schroeven zetten door bij elke afzonderlijke profetie hun vraagtekens te plaatsen en het te laten vallen onder de noemer: inlegkunde. En dat kan behoorlijk aannemelijk overkomen, hoor! Dus met dergelijke berekeningen trekken we geen ongelovigen over de streep, ben ik bang :S Wat ik bedoel te zeggen is: het uitkomen van profetieën is alleen aannemelijk als je gelóóft, voor anderen is het een dwaasheid, dat was het al in Paulus' tijd, in deze tijd met voortschrijdend wetenschappelijk inzicht helemáál. En dat is nu juist ook de bedoeling: God zal uiteindelijk de wijzen van deze wereld beschaamd doen staan. Geloof is de zekerheid van hetgeen je hoopt, en het bewijs van wat je níet ziet (Heb 11:1). Zalig wie niet ziet, en toch gelooft! Dát is de basis van het geloof in Jezus Christus.

    Ik geloof in een man die opstond uit de dood - iets dat tegen alle kansberekeningen en wetenschappelijke bewijzen ingaat. Laat me dan maar gek zijn, al zijn er nog zóveel 'bewijzen' die het bestaan van God ontkennen - ik geloof Hem op Zijn Woord!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn bedoeling van dit stukje was niet zozeer om iets te bewijzen, hoewel ik me realiseer dat ik dat door de vraag 'toeval' eronder te zetten wel zou suggereren.
      Het is meer uit verwondering en verbazing dat ik dit stukje plaatste. Ook het feit dat ALLES wat is voorspeld uitkomt en uit gaat komen. Ik vind het geweldig. Het is voor mij een extra bevestiging voor dat wat ik geloofde zonder te zien.
      Je laatste stukje is mooi verwoord, ben ik helemaal met je eens!

      Verwijderen
    2. Die verwondering deel ik helemaal, hoor! Ik ben van nature iemand die alles wil begrijpen. Zo iemand die desnoods een hele dag over een moeilijke wiskundesom deed tót ik hem snapte :) Heb altijd véél gelezen en weet dus aardig wat 'tegenargumenten' op te noemen mbt de Bijbel en de profetieën daarin. Maar het gekke is (of het mooie juist) dat het níets afdoet aan mijn geloof. Ik zag laatst een interessant college op tv over de oerknal en verwonderde me over Gods geweldige scheppingswerk :) Ik geloof, niet alleen zonder te zien, maar ook zonder het te begríjpen. "Het begrijpen is mij te wonderbaar, te verheven, ik kan er niet bij." (Ps 139:6) De wetenschap en de archeologie is niet 100% verenigbaar met de Bijbel, en tóch geloof ik. En juist dát maakt dat ik weet dat dit geloof niet 'uit mijzelf' is. Ik ben helemaal niet 'in staat' te geloven, als mens. Maar dit geloof is in mij geplant, als een zaadje, dat weldadig begoten is, keer op keer, vanaf mijn kindertijd aan. God zij dank voor het gezin waarin ik geboren ben, voor de mensen die mij hebben onderwezen, de mensen die zelf een gelukkig, godvruchtig leven leiden zodat ik daardoor aangetrokken werd - want uit mijzelf had ik Hem nóóit gezocht!

      Verwijderen
  4. De Profeten en profetieën zijn zeker geen onbelangrijke Bijbelgedeelten. Vooral over Israël. Ben zelf opgevoed in de zgn. Gereformeerde Bond, kan me niet herinneren dat over profetisch Israël echt gepreekt werd. Maar wanneer je die langzaam op je in laat werken, ga je Gods heilsplan meer begrijpen.. In dat opzicht is de DVD "Jeruzalem, de Verbondsstad" een absolute must-see. Echt, ik raad iedere christen aan om die docu te kijken. De Bijbel gaat OPEN.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi he Wendy, dat je weet dat Gods woord zo waar is. Dat ook al die profetieën uitgekomen zijn.
    Mijn oom heeft vroeger eens een hele studie van het bijbelboek Daniël gemaakt. Ook over Israël , zo bijzonder.
    Maar ja, als je niet gelooft, dan schrijf je snel iets toe aan toeval. M'n broertje zij vroeger eens heel wijsneuserig toen hij een theorie over het ontstaan van de aarde hoorde: wij weten wel beter! Nu zeggen we dat als grapje nog wel eens tegen elkaar als er zulke onderwerpen ter sprake komen?

    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik geloof niet in toeval. Hoewel het soms lijkt of dingen toevallig zo gebeuren. Het geloof geeft aan toeval een diepere dimensie denk ik.

    Als ik denk: dat is toevallig, wordt ik meestal teruggefloten door de opmerking van mijn zoontje van acht. Dan zegt hij iets over God. Hoe Hij zorgt. Kinderen zien soms zoveel verder ...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.