18 mei 2012

Hoe integer zijn wij?

"Integriteit is niet wie je lijkt te zijn als alle ogen op je gericht zijn. Het gaat om wie je bent als er niemand kijkt. Het gaat om het morele niveau waar je nooit van afwijkt, wat er ook om je heen gebeurt. Het is een hoge norm van oprechtheid, waarheidsliefde, beschaving en waardigheid waaraan je altijd voldoet. Het houdt in dat je anderen net zo behandelt als je zelf behandeld wilt worden. Een integer man* meent wat hij zegt. Hij speelt niet op zo'n manier met zijn woorden dat je nooit zeker bent van zijn standpunt. Als hij 'ja' zegt, bedoelt hij ook 'ja'; en als hij 'nee' zegt, bedoelt hij 'nee'. Hij waait niet met alle winden mee om iedereen tevreden te stellen. Het is zijn doel om God te behagen en te doen wat goed is. Een man kan hoog in aanzien staan bij de mensen, maar een gruwel zijn voor God ( Luc. 16:15)
Een integer man houdt zijn woord, ook al kost het hem wat. Als hij in een compromitterende situatie terechtkomt, blijft hij staan voor wat hij gelooft. Hij is bovenal een man van waarheid; je kunt erop vertrouwen dat hij volkomen eerlijk is. Een man die 'in oprechtheid wandelt, gaat veilig' (Spr. 10:9)"
* lees man óf vrouw


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.