27 april 2012

Vertrouwen


"Geen koning, minister, directeur, niemand, kan ook maar iets doen wat buiten de controle van God valt. Wil iemand mij dwarsbomen, hij zal niet slagen, tenzij het hem van God is gegeven. Wil iemand mij goed doen, hij zal niet kunnen, tenzij God het hem toelaat. Laat God iets moeilijk toe, dan is Hij geen passieve toeschouwer, maar actief betrokken. Alles past in het plan dat Hij van voor de grondlegging van de wereld met mijn leven had. Hij neemt de volle verantwoordelijkheid voor datgene wat mij overkomt. Ik hoef het niet te begrijpen. Vertrouwen is genoeg."
Jef de Vriese

4 opmerkingen:

 1. Zo is dat..vertrouwen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja dat is een lastige omdat we weten dat er heel veel op deze schepping gebeurt wat niet naar Gods wil is. Ik noem maar het kindje wat door de dronken man werd doodgereden. Hoe dat zit met Gods plan? Geen idee! Dat Hij alles laat medewerken ten goede voor heb die Hem liefhebben,ik geloof het. Maar vraag mij niet het in te passen in het leven van die dominee wiens kinderen met z'n vieren een tijd geleden verdronken toen de bus waarin ze zaten de ijssel in reed. Ik snap dat niet, maar behoef het ook niet te snappen. Het klinkt enkel als zo'n schrale troost om tegen de man wiens leven kapot is te zeggen:"en toch is het van God gegeven."

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn inderdaad moeilijke dingen die je aangeeft. Dat moeten we inderdaad maar aan God overlaten. Ik heb er geen antwoord op en hoef/kan het niet (te) begrijpen. Ik vertrouw alleen op Hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ook, ik ook. Het lijkt me enkel lastiger in te passen als je net als een vriend van mij, per ongeluk je eigen kindje doodrijdt dat net achter de auto zit te spelen. Dan is de kreet:"ik hoef Hem niet te begrijpen," plotseling een volkomen nietszeggende. Daarom probeer ik in mijn denken altijd verder te gaan dan wat binnen mijn eigen gezichtsveld aan de hand is...

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.