12 april 2012

Saulus werd stilgezet


In Handelingen 9 staat beschreven hoe Saulus onderweg naar Damascus door Jezus werd verblind en stopgezet. Hoewel we niet precies weten waarom Saulus op dat moment blind werd, heeft het tot gevolg dat hij vastte, bad en zijn blik naar binnen heeft gekeerd. Saulus heeft zijn leven onderzocht.
Terwijl Saulus bad, droeg God Ananias op naar Saulus toe te gaan en te bidden voor het herstel van zijn gezichtsvermogen en vervulling met de Heilige Geest. Dit is het begin van een grote verandering in Saulus' leven.

Ik las een mooie uitspraak over deze gebeurtenis. Hij is vaak ook toe te passen op andere omstandigheden in ons leven:

"Vaak staat God toe dat we op een donkere plaats in ons leven terechtkomen, waar we zonder zijn hulp niets kunnen zien. En vaak doet Hij dat vlak voordat Hij ons op grootse wijze laat zien wat ons doel en onze roeping is."
S.Omartian

5 opmerkingen:

 1. Mooi blogje Wendy, daar hebben we afgeopen week zeker veel over na gedacht, God zet je stil, soms zelfs hardhandig, maar altijd met een doel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel!
  Die donkere plaatsen zijn soms heel goede plaatsen - achteraf.

  "He uses our problems for His miracles. This was my first lesson in learning to trust Him completely..."Corrie​ Ten Boom

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar! Een mooi stukje, Wendy. God zet je soms stil: stop, omdat Hij een hoger doel heeft. Dank je wel voor deze woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat vind ik een enorm mooie bemoediging voor in het leven!! Dat je erop kan vertrouwen dat je (bovennatuurlijke) kracht ontvangt om erdoor heen te komen en er daarna ook nog eens sterker uitkomt en je het niet zonder reden doormaakt. Is dat niet geweldig, om die zekerheid te hebben (net als dat niets zomaar 'toevallig' is?!
  Dankt je voor deze mooie blog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nice post thanks for sharing...looking for to visit more...blessings

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.