9 april 2012

Ontevreden met wat je hebt?

Afgelopen weekend heb ik weer enkele hoofdstukken uit het boek 'Ademruimte' gelezen en ben veel tegengekomen wat me aansprak.
In hoofdstuk 12 spreekt de schrijver over 'Autoriteit en houding'. Hier zit een leerzame les in voor mijzelf en misschien ook voor jou! Op blz. 96 staat hetvolgende:

'Het is goed om te weten dat Gods zegen altijd werkt door de middelen die je wel tot je beschikking hebt. Satans eerste truc in de Hof van Eden was om mensen ervan te overtuigen dat hun geluk zat in dat ene ding waar ze niet aan mochten zitten: de boom van kennis van goed en kwaad. Met andere woorden: net in datgene wat je niet tot je beschikking hebt, zit eigenlijk het geluk. Deze truc gaat hij ongetwijfeld ook op jou uitproberen. Niet omdat hij niets beters weet, maar omdat deze truc al eeuwenlang goed werkt. Hij zal je het gevoel proberen te geven dat je 'eigenlijk meer geld' of 'eigenlijk meer mensen' of 'eigenlijk meer tijd' of 'eigenlijk die andere bank' tot  je beschikking zou moeten hebben, om succesvol te zijn. De waarheid is, dat we succesvol zullen zijn met wat God ons ter beschikking heeft gesteld. Een paar broden en vissen werden in Jezus' handen overvloed voor duizenden mensen.'

Goedegebuure schrijft dat hij zijn geld, de mankracht en de ervaring die hij heeft in Gods handen legt en erop vertrouwt dat God het zal vermenigvuldigen. Hij weigert om te denken in termen van 'te kort, te weinig, te beperkt, te onervaren, te...'. Alles komt goed. Is het niet deze week, dan volgende week, is het niet linksom dan rechtsom, maar het komt goed. Hij focust op wat hij wel heeft en dankt God voor deze overvloed!

Wat een uitdaging voor mij en misschien ook wel voor jou om er zó mee om te gaan!

3 opmerkingen:

 1. Mooi verwoord, niet kijken naar wat je niet hebt maar naar wat je wel hebt en da blijkt dan plotseling onvoorstelbaar veel meer te zijn dan je kan tellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi Wendy, zo is het helemaal.
  Een dankbaar hart zal tevreden zijn met wat hij/zij heeft. En vind (net) genoeg, voldoende..
  "Laat uw wijze van doen onbaatzuchtig zijn, weest tevreden met wat gij hebt. Want Hij heeft gezegd: Ik zal u geenszins begeven, Ik zal u geenszins verlaten. Daarom kunnen wij met vertrouwen zeggen: De Here is mij een helper, ik zal niet vrezen; wat zou een mens mij doen?" -Heb. 13:5,6

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi, maar in onze consumptiemaatschappij laat je je soms toch meeslepen....Goed om dit dan weer te lezen en erover na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.