14 april 2012

Christenen in het nauw

Komende zondag 15 april is dé dag van het jaar in Noord-Korea. Het regime pakt groots uit vanwege de herdenking van de honderdste geboortedag van de ‘Geliefde leider’ Kim Il-Sung. Met militaire parades, en massale evenementen wil het land bewijzen dat de doelen zijn gehaald: in 2012 moet en zal Noord-Korea een welvarende, succesvolle natie zijn.
De werkelijkheid is anders. Talloze Noord-Koreanen leven ver onder de armoedegrens, zijn chronisch ondervoed en hebben dag in dag uit te maken met een gewetenloos regime. Vooral de 200.000 tot 400.000 christenen hebben het bijzonder zwaar.
De Noord-Koreaanse Hae-Woo was een van de tienduizenden vrouwen die tijdens hun vlucht naar China werden opgepakt en in een strafkamp terechtkwamen. “Boven de poort stond een tekst”, vertelt ze: “’Probeer niet te ontsnappen, je zult worden gedood.’ We moesten leven van een paar lepels rijst per dag. Als een kampgenoot overleed,  werd zijn lichaam verbrand en de as uitgestrooid over de weg. Daar liepen we elke dag overheen. ‘Op een dag zullen ze ook over mij lopen’, dacht ik.”
Maar God had andere plannen met Hae-Woo. “Ik bad tot God en Hij gaf me kracht. Ik kreeg zelfs de kans om anderen over Hem te vertellen. Vijf kampgenoten kwamen tot geloof. We kwamen stiekem samen op toiletten en op andere plekken waar niemand ons zag.” Na enkele jaren kwam Hae-Woo vrij. Ze woont nu in Zuid-Korea. Veel christenen leven nog steeds onder deze onmenselijke omstandigheden, ook tijdens de ‘feestelijkheden’ van de komende dagen. 
De huidige leider Kim Jong-Un zal alles in het werk stellen om het volk onder de duim te houden. Mensen die volgens Kim een bijzonder gevaar vormen, zoals christenen, worden extra in de gaten gehouden. De Kerk in Noord-Korea heeft tekort aan alles: bijbels, onderwijs, voedsel en medicijnen. Maar waar ze het meest behoefte aan hebben is gebed.
•    Bid voor een geweldloze verandering in Noord-Korea, waarbij God de harten van de leiders aanraakt.
•    Bid voor de Kerk in Noord-Korea. Dat ze manieren vinden om samen te komen en te overleven
•    Bid voor de vele Noord-Koreanen die vluchten naar China.  Bid voor veiligheid en voor goede opvang.


15 april staat niet alleen in het teken van Kim Il-Sung: overal ter wereld, ook in Nederland, is 15 april een dag van Gebed voor Noord-Korea. Terwijl Kim Jong-Un zich laat toejuichen, bidden christenen voor herstel, vrede en uitzicht voor de Kerk in Noord-Korea. Kijk opwww.1voornoordkorea.nl.om te zien wat je kunt doen.
Bron Open Doors

7 opmerkingen:

 1. Ik heb het filmpje op facebook gedeeld en morgen bid ik mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is nog een aangrijpend filmpje met het getuigenis van Hae Woo. Ook de moeite waard om te kijken!

   Verwijderen
 2. Vanmorgen bij ons in de samenkomst werd het ook nog aangehaald betreffende de vervolgde christenen. Het is voor mij persoonlijk in ieder geval een kwestie van dagelijks in gebed brengen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons in de dienst hebben we er ook uitgebreid voor gebeden. Waardevol om dit zo met elkaar voor onze broeders en zusters te kunnen doen!

   Verwijderen
 3. En bidt daarbij met aanhoudend bidden en smeken bij elke gelegenheid in de Geest, daartoe wakende met alle volharding en smeking voor alle heiligen...
  Ef.6: 18

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had het filmpje doorgestuurd aan al m'n e-mailadressen.
  Vandaag in de dienst is er ook voor gebeden en aandacht aan besteed. We hebben thuis bij elke maaltijd gebeden voor de inwoners van Noord-Korea. Gisteravond op het interkerkelijk gebed voor ons dorp heb ik het ook onder de aandacht gebracht. Vind dit zo belangrijk om samen met heel veel mensen dit leed bij God te brengen, Hij is de Enige die verandering kan brengen voor de inwoners van dit land.Lisa

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.