3 maart 2012

Voldoening vinden in je werk


'Het vermogen om voldoening in je werk te vinden, hangt voor een groot deel af van je houding. 
Je zult onvoldaan zijn als je niet meer weet welke bedoeling God met je werk heeft. We kunnen genieten van ons werk als we onthouden dat Gods ons werk gegeven heeft ( Pred. 3:10) en beseffen dat de vrucht van onze arbeid een geschenk van Hem is. ( vs.13).
Zie je werk als een manier om God te dienen.'
n.a.v. Prediker 3:9-13

4 opmerkingen:

 1. Mooie tekst. God heeft mij ooit op mijn hart gegeven dat ik ooit weer met daklozen zou gaan werken. Dit zal mijn hart dan ook meer voldoening geven dan het werk dat ik nu doe, omdat ik dan naar Gods plan zal gaan wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie tekst! En het is zo waar. Misschien maar eens op zoek gaan wat de bedoeling God met mijn stage, school werk heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm voldoening in mijn werk? Nee dat heb ik niet echt zo. Wellicht iemand anders wel, maar ik werk omdat het nu eenmaal moet maar ik vind er weinig voldoening in dan enkel een prettig gevoel van meedraaien in de maatschappij.

  Wij hebben geen kinderen en als je met je verdiende gelden kinderen op mag voeden zal je er wellicht meer uit putten. Het is daarom dat ik begonnen ben met schrijven want elk boek is een kindje van je en ja, daar heb ik dan weer wel voldoening in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je voor deze blog, het bepaalde me er opnieuw bij: al het werk dat God me vandáág te doen geeft (hoe klein of onbeduidend het ook lijkt) is zinvol, en daar kan ik dan ook voldoening uit halen als ik het van harte doe voor Hem! Vind ik niet altijd makkelijk hoor! Als full-time mom en eigenlijk helemaal geen huishoudelijk type ;) Maar ik ga de daad bij het woord voegen - hup, aan het werk! Fijne dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.