8 maart 2012

Tennisballen

'Tijdens een dienst kwam een jeugdwerker met een kruiwagen vol met tennisballen het podium op lopen. 'Dit', zei hij terwijl hij een tennisbal in de lucht hield, 'dit zijn de momenten waarop wij onze jongeren, uw kinderen zien en een impact kunnen hebben op hun leven. Iedere bal staat voor een apart contactmoment. Een clubavond. Een gesprekje na de dienst op het kerkplein. Een toevallige ontmoeting bij de supermarkt in het centrum'.

Hij hield even stil. Op dat moment kwamen door alle gangpaden jeugdleiders aanlopen met kruiwagens vol tennisballen. 'En dit...', vervolgde hij zijn verhaal, terwijl de jeugdwerkers de kruiwagens één voor één leeggooiden over het podium, 'dit zijn de momenten waarop jullie als ouders impact hebben op uw kinderen en onze jongeren. Wij kunnen ons ding niet doen onder jullie.'
uit: handboek voor jeugdleiders

Hoe belangrijk vinden jullie goed jeugdwerk voor jullie kinderen? En hoe zien jullie dit in relatie tot de invloed die je als ouders hebt?

6 opmerkingen:

 1. Jeugdwerk is heel belangrijk. Gelukkig heeft het grote prioriteit in onze gemeente. Als ouders ben je toch minstens 20 jaar ouder, degenen die met jeugd werken staan veel dichter bij hen. Natuurlijk is opvoeding nummer 1, maar als ze in de puberteit komen is de kracht van een goed voorbeeld van leeftijdsgenoten (denk ik) sterker dan het voorbeeld van 'die ouwe lui'. Ik hoop dat onze kinderen niet zo minachtend over ons denken, en dat heb ik ook nog nooit gemerkt, maar het contact met positieve, sterke christenen van hun leeftijd kan net de balans door laten slaan naar het kiezen voor Jezus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het gaat gelijk op denk ik, het is belangrijk wat ze te horen krijgen, zowel thuis als in de kerk, en dat dat ook met elkaar overeenkomt. Als ouders moet je daarom niet te beroerd zijn om je kinderen naar de juiste plaatsen te brengen, dus het zal wel es een avondje rijden zijn, of een zaterdag dat ze moeten oefenen voor iets. Als ouders is het belangrijk dat je het goede stimuleert, en zo een afdruk in het leven achterlaten wat we zelf het belangrijkste vinden.Zo help je ook de leiders.Mijn man en ik hebben ook de jeugd wel es geleid, maar als we dan een wknd weggingen dan was het moeilijk om ouders te vinden die wilden rijden, nou zo stimuleer je niet echt je kinderen, vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk Mirjam. Het kost wat van je tijd en het is heel belangrijk om ze te stimuleren er naar toe te gaan denk ik.

   Verwijderen
 4. Ik vind het voor mijn zoon voorbelangrijk dat hij naar de club van de kerk gaat. Met zijn 13 jaar èn zijn autisme vind ik het fijn dat hij weet dat hij er bij hoort. Heel belangrijk. Ja, jeugdwerk moet gesteund worden.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.