15 maart 2012

Nieuw leven

In Ezechiël 37: 5 wordt gesproken over een nieuwe geest die God zal brengen in de dorre doodsbeenderen.
Hoewel dit gedeelte bedoeld is voor het volk Israël, kunnen ook wij hier geestelijk gezien wel wat van leren.

"God is in staat om uit 'dode' dingen iets levends te maken. Hij kan elke situatie die voor ons hopeloos lijkt nieuw leven inblazen. De vraag is alleen of wij dit willen en of wij er open voor staan.
Misschien is het 'leven' uit je huwelijk verdwenen of lijkt de kerk waar je heen gaat doods en saai. Misschien ben je zelf het enthousiasme voor God kwijtgeraakt of voelt het of je werk je leegzuigt.
Zoals God Ezechiël de opdracht gaf in Zijn Naam actie te ondernemen, zo geeft Hij ons de kracht van gebed.
Als er geen liefde meer is in je huwelijk, bid! Als er geen leven meer is in je kerk, bid! Als je leven met God doods is, bid! Als je werk je meer en meer verstikt, bid! God staat te wachten om door ons heen te kunnen werken. Hij wil zijn leven brengen op plaatsen en in situaties die dood lijken te zijn. Als dorre beenderen een groot leger kunnen vormen ( Ez.37:1-14) dan zal er vast ook hoop zijn in jouw en mijn situatie. Door het gebed kunnen dingen die voor ons gevoel dood zijn, weer tot leven komen."

Bid je mee vandaag?

6 opmerkingen:

 1. Ha, die tekst uit Ezechiël werd gisteren aangehaald bij ons op de samenkomst. Ja, God kan uit iets doods iets levends scheppen! "Zie, Ik maak alle dingen nieuw!" Hij kan een wonder doen, in mij, een van nature 'doods' iemand die alleen maar op zichzelf is gericht. Maar Hij herschept mij tot het beeld van Zijn Zoon! Daar verlang ik naar en dat verlangen wil ik laten doorklinken in elk gebed. En als individuele mensen herschapen worden, heeft dat een bijzonder goed effect op het huwelijks- en gemeenteleven :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat laatste is helemaal waar Annemieke, daar verlang ik ook elke dag weer naar.
   We beseffen soms te weinig wat God kan en wil doen in ons leven en vaak doe ik het op eigen kracht.

   Verwijderen
 2. Er staat ook zo mooi en duidelijk in vers 4: Profeteer en zeg tegen deze beenderen... We kunnen en mogen nieuw leven spreken in dorre situaties.
  Mooi stukje weer Wendy, super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je soms om je heen kijkt, lijkt het wel of de 'dorre situaties' steeds maar toenemen. Er gebeuren zoveel verdrietige dingen, je hoeft maar één blik in de krant te werpen of het journaal aan te zetten. Wat is het geweldig dat we ons ondanks al die moeilijkheden en al dat verdriet op God mogen richten. Het heeft mij er weer bij bepaald het van Hem te verwachten, op eigen kracht kunnen we het niet.

   Verwijderen
 3. Dank je wel Wendy, voor dit bemoedigende stukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat maakt dat je er weer zin in krijgt. God kan uit iets lelijks iets moois laten komen. Soms kijk ik naar de dingen in de winter - zo doods. maar in de lente gaat het allemaal weer bloeien.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.