30 maart 2012

EchtVerbonden - een informatie website over het huwelijkMisschien heb je er al wel eens op gekeken, misschien nog nooit, maar de website EchtVerbonden is bijna  5 jaar in de lucht! De schrijfster van de website, Marianne, vertelt waarom het zo belangrijk is om te investeren in je huwelijk. Hieronder volgen enkele citaten van haar website:

"Door mijn eigen ervaringen, maar ook door er veel over na te denken en te lezen, ben ik diep onder de indruk geraakt van de waarde van het huwelijk. Steunend op de pijlers van liefde en trouw is het een unieke verbintenis, die met geen enkele andere menselijke relatie te vergelijken is. De oorsprong van het huwelijk ligt dan ook niet bij mensen, maar bij God." 

"Het kost vaak echt moeite om de onderlinge band sterk te houden. Maar iets wat zo kostbaar is, màg ook wel wat kosten. Het huwelijk is elke investering meer dan waard! En ik ben ervan overtuigd dat God dat ook van gehuwden vraagt. Hij spoort ons aan met de woorden: "Houd het huwelijk in ere, in alle omstandigheden...". (Hebreeën 13:4) Als mannen en vrouwen zich inspannen om in hun huwelijk de liefde en trouw hoog te houden, dan wil Hij daar Zijn zegen over geven. Het is mijn droom dat steeds meer mannen en vrouwen hun huwelijk tot bloei mogen zien komen en van de heerlijke vruchten kunnen genieten!"

"Heb je een fijn huwelijk en wil je dat graag zo houden? Of denk je wellicht: 'Wat goed is, kan beter'? EchtVerbonden moedigt je aan om te investeren in je huwelijk. Om door net dat 'kleine-stapje-extra' je huwelijk nog meer glans te geven.

"Misschien ben je op zich wel gelukkig met elkaar, maar vraag je je soms ineens af 'of dit nu alles is?' Of misschien begin je na een aantal jaren toch wat slijtage-plekjes te bespeuren? Dan ben je wellicht zo aan elkaar gewend geraakt, dat de verwondering wat naar de achtergrond is verschoven. En dan kun je plotseling beseffen dat je aan het indutten was. EchtVerbonden moedigt je aan om wakker te worden en om je ogen wijd open te houden. Om die 'haarscheurtjes' te herstellen voordat ze echt gevaarlijk worden. Door je relatie goed te onderhouden, kun je die oorspronkelijke glans weer terug winnen."

"Het kan ook zijn dat je teleurgesteld bent in je huwelijk. Mogelijk is er sprake van gekwetstheid, of wellicht van woede of wrok. Het kan zelfs lijken of jullie volkomen onverschillig voor elkaar zijn geworden. Of misschien wordt jullie verhouding voortdurend aangevreten door gekibbel en onenigheid. EchtVerbonden moedigt je aan om dapper stand te houden. Om trouw te blijven en om te vechten voor de liefde. EchtVerbonden gelooft dat ook beschadigde huwelijken (weer) glans kunnen krijgen! "

Wie meer wil lezen kan terecht op de website van EchtVerbondenHier staat een ruime verzameling teksten en tips op over alles wat te maken heeft met liefde, seksualiteit en huwelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.