19 september 2011

Denk goed na voordat je ergens om bidt

"Je kunt je waarschijnlijk wel een moment herinneren dat je God vroeg om iets te doen, wat - achteraf gezien - op een ramp zou zijn uitgelopen. We denken te weten wat het beste is voor ons leven en onze toekomst, maar vaak bidden we voor dingen die juist tot onze ondergang zouden leiden. God weet dit, Hij ziet het grote geheel. Hij wil dat we onze gebeden in overeenstemming brengen met Zijn wil. Het maakte de Israëlieten niet uit hoe vaak hun werd verteld dat ze om het verkeerde baden, zelfs niet als God het zei, via Samuël. Dus uiteindelijk gaf God hun de koning waar ze om smeekten.
Tegenwoordig is de Heilige Geest er om je te leiden, zelfs in gebed. Dus vraag de Heer altijd om je te helpen volgens zijn wil te bidden voor je leven. Zoek ook in de Bijbel naar wijsheid, zodat je in overeenstemming kunt bidden met Zijn wil. Bid, net zoals Jezus deed in de tuin van Getsemane: 'Niet mijn wil, maar uwe geschiede' (Luc. 22:42). Op deze manier kan God in je hart werken, zodat je zijn wilt kunt accepteren, zelfs als die niet overeenkomt met wat je zelf in gedachten hebt."
S. Omartian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.