Geheime gelovigen - Anne van der Bijl

In het voorjaar heb ik een aangrijpend boek gelezen, getiteld 'Geheime gelovigen'. Dit nieuwe boek van Anne van der Bijl vertelt het afschuwelijke maar waargebeurde verhaal van mannen en vrouwen met een moslimachtergrond, die nog steeds in streng islamitische landen wonen, ook al hebben ze de stap gezet om christen te worden. Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel (ca. 85% van het totaal) is in verhalende vorm geschreven en leest als een spannende roman. Het tweede gedeelte geeft informatie aan westerse christenen en kerken over wat zij kunnen doen voor deze mensen die vervolgd worden om hun geloof.
Het boek liet mij niet meer los en is erg indrukwekkend. Hoewel het boek niet 'leuk' is om te lezen is het wel leerzaam en vooral bemoedigend om te zien hoe deze mensen in hele zware omstandigheden gaan en blijven geloven in Jezus Christus.

Reacties

 1. Het boek staat hier ook in de kast, ik heb het 2 jaar geleden gekocht op de Open Doors dag. Moet het nog wel lezen. Ik heb net:"Zingen in de nacht" van Anneke Companjen gelezen. Ook een aangrijpend boek. Daarvoor heb ik :" Het lied van de Nachtegaal" van Helen Berhane gelezen. Dat is het waar gebeurde verhaal van Helen die in een gevangenis in Eritrea heeft gezeten.
  Ze was als spreekster op de Open Doors dag. Ken je deze boeken ook? Je mag ze evt. wel van me lezen. Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Lia,
  Nee, ik ken deze boeken nog niet maar ze lijken me inderdaad de moeite waard. Ik kan ze hier vrij makkelijk aanvragen bij de bibliotheek dus ik houd ze in gedachten.
  Bedankt voor je aanbod in ieder geval.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.