Charles Spurgeon - rust (1)

Als we de glorie van God willen zien, moeten we rust nemen. Charles Spurgeon, de negentiende-eeuwse voorganger uit Londen, raadt ons aan te strijden voor vreugde door te rusten en een dag vrij te nemen om onszelf open te stellen voor de helende kracht die God in de natuurlijke wereld gestopt heeft.
Tegen de voorgangers zei hij: 'Onze sabbbat is de dag waarop wij hard moeten werken en als we geen rust nemen op een andere dag storten we in'. Spurgeon zelf hield, voor zover mogelijk, de woensdag altijd vrij als rustdag. Maar wat nog belangrijker is, is wat Spurgeon tegen zijn studenten zei:

"Het is slim om af en toe verlof te nemen. Op de lange termijn doen we meer door soms iets minder te doen. Altijd maar doorgaan, zonder ontspanning, is misschien geschikt voor mensen die uit deze 'harde klei' zijn opgebouwd, maar zolang wij in deze tabernakel wonen, moeten we zo nu en dan stoppen en uitrusten, en de Here dienen door heilige inactiviteit en gewijde vrije tijd. Laat niemand je doen twijfelen aan de wettigheid van af en toe even je taken neerleggen."


Reacties