15 januari 2022

Twitterend door de Bijbel


 


'Twitter is een medium dat heel geschikt is om Bijbelse waarheden kort en krachtig voor het voetlicht te brengen', is de ervaring van John Piper. In 2011 deelde ik al eens een blogbericht hierover. De moeite waard om eens terug te lezen!

Toch was ik aan het einde van 2021 in dubio of ik wel door wilde gaan met Twitter. De hoeveelheid negativiteit die wordt gedeeld en soms wordt 'uitgestort' over allerlei bekende en minder bekende mensen, wordt steeds erger. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om niet mijn account te verwijderen maar dit medium juist (opnieuw) te gebruiken om het Evangelie te delen en op deze manier positief nieuws te delen.

Een aantal keer in mijn leven hoop ik de hele Bijbel door te lezen en ik doe dit tijdens mijn stille tijd in kleine stapjes. Ik wil de Bijbel niet alleen maar lezen, maar er ook echt iets mee doen in mijn dagelijks leven. Gods Woord is onderverdeeld in 66 bijbelboeken en deze heb ik voor mijzelf verdeeld over zeven jaar. Op dit moment ben ik begonnen in het eerste jaar en staan de boeken Genesis tot en met Deuteronomium op het programma.

Naast dat ik elke morgen een kort gedeelte lees en overdenk, schrijf ik er iets over op in mijn stille tijd schrift. Bovendien dwing ik mijzelf om het kort en bondig samen te vatten en probeer ik hetgeen ik geleerd heb om te zetten in een tweet op Twitter van maximaal 280 tekens. 
Elke dag hoop ik zo voor mijzelf duidelijk te krijgen wat de kern is van het gedeelte dat ik gelezen heb maar mijn gebed is ook dat ik anderen ermee zal bemoedigen.

Wil je meelezen met mij volg mij dan op Twitter.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben opnieuw begonnen met Twitter, om natuurfoto's te delen (tegen alle rottigheid op Twitter in). Ik volg je. Ik zag al een paar van je berichtjes. Van "Kort en bondig" leer je denk ik ook veel? Voor alles wat je schrijft. Veel zegen toegewenst op het delen van het Woord van onze God.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed dat je het zo oppakt Wendy! Ik zie je tweets voorbij komen!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.