30 maart 2019

101 bemoedigingen voor moeders - genade in je hoge roeping

Toen de schrijfsters Marieke den Butter en Wilma Samyn begonnen met het schrijven van 100 bemoedigingen voor moeders hadden ze nooit gedacht dat het boek zoveel vrouwen zou aanspreken. Natuurlijk hoopten zij dat vrouwen het zouden lezen, maar de reacties waren overweldigend. Het bleek dat zij niet de enigen waren die zochten naar wat de Bijbel zegt over de rol als vrouw en moeder.
Nadat ze de honderd bemoedigingen voor hun eerste boek geschreven hadden, zijn ze eigenlijk gewoon doorgegaan met schrijven. Hoewel ze in die tijd nog helemaal moeste afwachten hoe het boek ontvangen zou worden, waren er toch nog zoveel onderwerpen die hen bezighielden dat ze steeds tegen elkaar zeiden; dat is wel wat voor ons tweede boek!

'Het tweede boek '101 bemoedigingen voor moeders' - genade in je hoge roeping, is opnieuw geschreven met gebed, vrezen en beven', zoals de schrijfsters in het voorwoord zeggen.
Er komen ook in dit boek onderwerpen aan bod die niet alleen in onze huidige maatschappij, maar ook binnen de kerken nogal eens gevoelig liggen. Bij alle onderwerpen die besproken worden, hebben Butter en Samyn de Bijbel ter hand genomen en geprobeerd om eerlijk te lezen wat er staat, ongeacht wat anderen erover zeggen of na te gaan wat 'goed klinkt' in deze tijd.

Net als het eerste deel is ook dit weer een prachtige uitgave geworden. Toen ik het boek afgelopen week ontving, ben ik er gelijk in begonnen. De stukjes zijn kort en krachtig en praktisch toepasbaar gemaakt voor het dagelijks leven. Elk hoofdstukje begint met een vers uit de Bijbel (het is overigens altijd goed een vers in zijn context te lezen) gevolgd door een praktisch stukje van één van de schrijfsters. Aan het einde van het hoofdstuk staat een kort gebed dat je kunt bidden. In het dagboek worden 100 Bijbelverzen uitgelicht zodat je er langere tijd mee vooruit kunt.

Zelf vind ik de stukjes erg inspirerend. De schrijfsters zijn duidelijk en eerlijk. Ook proberen ze je te bemoedigen, aanmoedigen, te vertroosten en op te bouwen. Kortom, een boek dat ik elke (jonge) moeder aan kan raden.

Ook dit boek bevat als extra vijf mooi vormgegeven kaarten met inspirerende quotes.


Marieke den Butter - Kommers is getrouwd met Jaap. Samen hebben zij acht kinderen. Ze wonen en werken in Zuidoost Azië.

Wilma Samyn - Oudshoorn is getrouwd met Marc. Zij hebben samen vier kinderen en een pleegkindje. Wilma is Nederlandse, maar de rest van haar gezin is Belg. Zij wonen in België. 

101 bemoedigingen voor moeders - genade in je hoge roeping
Uitgave: Paperback
Uitgever: Groen (Royal Jongbloed)
Verschijningsjaar: 2019
ISBN-13: 9789088972188
Aantal pagina's: 224
Prijs: €18,95


1 opmerking:

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...