Beeldschermen houden tieners uit hun slaap

Slaap is enorm belangrijk voor pre-pubers, kinderen in de puberteit en adolescenten. Als een kind niet voldoende slaapt, of als de slaap niet diep genoeg is, dan kunnen er allerlei gezondheidsproblemen ontstaan. Hun hersens functioneren een stuk minder goed, en ze kunnen dan ook minder goed leren. Het kan niet vaak genoeg worden gezegd: slaaptekort is voor pubers echt heel erg slecht.

N.a.v. mijn vorige blogbericht over mobiel telefoongebruik van kinderen onder de twaalf jaar, breng ik graag dit artikel nog even onder de aandacht. Er is de afgelopen week in diverse media aandacht aan besteed. Dit is overigens niet nieuw, ook eerder was er al volop aandacht voor. De discussie over de negatieve gevolgen van smartphone- en tabletgebruik is weer heropend. (De oorzaak kan wel eens het nieuwe boek Digiziek van Duitse psychiater Manfred Spitzer zijn).
Ik zag onderstaande afbeelding op Twitter. Vooral het tweede gedeelte trof mij: 'Verbied je puber maar eens om 's avonds een smartphone te gebruiken of pak hem maar eens af. ...... we moeten af van die regels.....'




Hoe gaan jullie hiermee om? Hanteren jullie als ouders wél of geen regels en op welke manier ga je het gesprek aan?

Het is een belangrijk onderwerp om over door te praten met elkaar als ouders en opvoeders. 
Je kunt een reactie achterlaten op dit blog of reageren in de Facebookgroep 'christelijk opvoeden'.



Reacties