14 februari 2011

Het is nog nooit zó laat geweest!

Meer dan 25% van de Bijbel bestaat uit profetieën, waarvan een aantal al is vervuld in Israël en in de eerste komst van Christus. Wanneer ruim een kwart van de Bijbel over toekomstige profetieën spreekt vindt God het blijkbaar belangrijk dat we ons met deze dingen bezig houden en ons in deze dingen verdiepen.

Het was voor mij aanleiding het boek 'Het einde der tijden' van T. LaHaye en J.B. Jenkins er weer eens bij te pakken. Al vaker heb ik dit aangehaald in mijn stukje over 'blijf waakzaam'. Toch blijft het mijn aandacht trekken en opnieuw heb ik het met veel belangstelling gelezen. Ook al is het al meer dan tien jaar geleden geschreven, het boek blijft actueel omdat het veel Bijbelse profetieën beschrijft die zo maar zouden kunnen uitkomen vandaag de dag.
De tijd waarin wij nu leven is namelijk enorm spannend, er zijn adembenemende ontwikkelingen gaande in de wereld, op technisch en wetenschappelijk gebied, maar ook op allerlei andere terreinen.
Persoonlijk denk ik dat de komst van de Here Jezus niet zo lang meer op zich zal laten wachten.
Hoewel we natuurlijk geen datum kunnen bepalen voor de terugkomst van de Heer, kunnen we wel zien dat er een ongekende tijd van wereldcrisissen is die uitgelegd zouden kunnen worden als een voorbereiding op de komst van de Here Jezus. Soms kun je letterlijk de krant naast de Bijbel leggen en de profetieën 'in vervulling zien gaan'.
Het boek beschrijft verschillende visies op 'de Opname van de Gemeente, de Grote Verdrukking, de glorieuze Wederkomst en het 1000- jarig Vrederijk'. Veelal zijn deze Bijbels onderbouwd. Eerlijkheidshalve moet ook gezegd worden dat er bepaalde verklaringen in het boek beschreven worden waar je je vraagtekens bij kunt zetten en de verklaring alleen gebaseerd is op een veronderstelling van de schrijvers. (Ook deze schrijvers blijven mensen!)
Toch neemt dat niet weg dat ik het boek kan aanraden maar wel mét de Bijbel ernaast!

Het boek eindigt met een leuk verhaal:
Er was een meisje dat 's avonds niet in slaap kon komen. Haar slaapkamer was boven en haar ouders zaten beneden te lezen. Eerst kwam ze een glas water vragen, daarna een koekje, en vervolgens wilde ze weten hoe laat het was. Uiteindelijk verloren haar ouders hun geduld en zeiden tegen haar dat ze nu echt moest gaan slapen en dat ze straf zou krijgen als ze nog een keer zou roepen.
Het enige wat ze kon doen, was in bed gaan liggen, naar het plafond kijken en luisteren naar de slagen van grootvaders klok beneden. Toen de klok elk had geslagen, ging er blijkbaar iets mis met het mechaniek, want terwijl ze de uren telde, sloeg de klok elf keer en bleef daarna slaan: twaalf, dertien, veertien. Toen de klok achttien keer had geslagen, vergat ze alle waarschuwingen, sprong uit bed, rende naar beneden en riep: "Mam, pap - het is nog nooit zo laat geweest!"

Profetisch gezien geldt dit ook voor ons. Laten we zo leven alsof Jezus elk moment terug kan komen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.