3 juli 2021

Hoe gaat het in huize Born?

Werk en kerk
Om eerlijk te zijn was het een roerige tijd. Dit had met name te maken met wat er gaande is op het werk van mijn man. Hij had in feite al ontslag genomen en was van plan voor zichzelf te gaan beginnen als zzp'er in het vastgoed. Door allerlei  veranderingen op zijn huidige werk, heeft hij toch besloten om (voorlopig) te blijven. Hij heeft altijd gezegd zijn werk goed achter te willen laten en niet alleen aan zijn eigen toekomst te willen denken. Om nu 'zomaar' weg te gaan en de boel de boel te laten, zit niet in zijn aard. Ik vat het nu in een paar regels samen maar het traject dat hij heeft afgelegd, was een lange weg en het heeft maanden denken, bidden en overleggen gekost. Gelukkig is op dit moment de rust wat weergekeerd nu hij weet waar hij aan toe is, hoewel er nog een heel aantal ontwikkelingen zijn die nog best wat van hem zullen vergen. We vertrouwen erop dat onze Heer elke dag zal voorzien in wat we nodig hebben. Hij zal het leiden. Tot nu toe heeft Hij dat altijd gedaan!

Daarnaast zijn er in onze kerkelijke gemeente bepaalde ontwikkelingen (geweest) waar wij grote moeite mee hadden. Dit heeft geresulteerd in het afscheid nemen van onze gemeente. Dit hield automatisch ook in dat ik diverse taken die ik had, neer heb moeten leggen. Hoewel deze keuze best lastig en verdrietig was, hebben we ook hier rust bij omdat we ervan overtuigd zijn een goede keuze te hebben gemaakt. Het voert te ver om er op mijn blog veel over uit te wijden maar zorgelijk is het allemaal wel. Of we nu op zoek gaan naar een andere gemeente weten we nog niet.We willen eerst rustig nadenken over alles wat we de afgelopen tijd hebben meegemaakt en daarna kijken hoe we verder willen. Gelukkig mogen we weten dat we altijd 'lid' mogen zijn van Zijn wereldwijde Gemeente. God zal ons niet loslaten waar we ons ook bevinden.

Familiegebeurtenissen
Gelukkig zijn er ook vreugdevolle dingen gebeurd de afgelopen tijd. Zo hebben onze jongste zoon en zijn vriendin zich onlangs verloofd en hopen zij in april 2022 te trouwen. Ze hebben al heel wat voorbereidingen getroffen en vinden elke keer weer allerlei leuke dingen om hun dag onvergetelijk te maken.
Toch zijn we er - sinds een paar weken - in gedachten weer iets minder mee bezig dan toen we het net hoorden omdat we in de tussentijd het mooie bericht hebben ontvangen dat we aan het einde van dit jaar grootouders zullen worden. Onze oudste dochter en haar man verwachten begin december hun eerste kindje. We mogen ons dus eerst nog hierop richten. Gelukkig gaat tot nu toe alles goed en voelt Anne zich een stuk beter dan in het begin van haar zwangerschap. Ze is alweer bijna op de helft! We zien uit naar de komst van ons eerste kleinkind!

(Online) Bijbelschool
Een tijdje geleden heb ik op mijn blog eens aangegeven dat ik graag een bijbelschool wilde volgen maar nog niet precies wist welke. Na wat lezen en onderzoek, ben ik onlangs tot de conclusie gekomen dat ik graag het Yarah Bijbel College wil gaan volgen vanaf september. Dit kan ik zelf indelen qua tijd en tempo en dit komt goed uit omdat we, als alles goed gaat, ook willen gaan oppassen op de kleine van onze dochter en schoonzoon vanaf begin volgend jaar.

 

 

Mijn nieuwe kinderboek over Drie
De afgelopen maanden heb ik hard doorgewerkt aan het schrijven van mijn kinderboek. Dit gaat over wat er in Tweede Wereldoorlog is gebeurd in Drie in onze familie. Ook mijn ouders hebben er veel tijd in geïnvesteerd en hebben het boek samen helemaal geredigeerd. Ik ben hier superblij mee!
Het is heerlijk dat ze nu dichtbij wonen zodat ik er regelmatig even langs kan gaan. Op dit moment wordt het manuscript gelezen door een oom van mijn man die zal controleren of het boek ook inhoudelijk klopt omdat het gebaseerd is op waargebeurde verhalen. Binnenkort horen we meer van hem en ik hoop dan na de zomervakantie op zoek te gaan naar een uitgever. Tips zijn welkom!

Artikelen en interviews
Inmiddels zijn mijn eerste artikelen voor Het Zoeklicht en IkzoekGod.nl verschenen en ben ik alweer bezig met het schrijven van nieuwe artikelen. Ik heb nu wat meer tijd om te schrijven (ook omdat alle kids nu het huis uit zijn) en ik moet zeggen dat ik hier erg van geniet. Ook staan er de komende maanden op mijn blog weer een aantal recensies van boeken in de planning die ik ontving van een uitgever.

Sinds kort ben ik ook actief in onze buurt via het 'Netwerk Burenhulp'. Vorige week ben ik hiervoor geïnterviewd voor onze plaatselijke krant. Ik zal de link hiervan binnenkort delen op mijn website onder het menu 'Nieuws'.

Afgelopen week is er op het weblog van André Scholten een interview geplaatst dat hij een tijdje geleden al eens met mij heeft gehouden. Het is hier terug te lezen.

Recepten en lekkernijen
Wisten jullie trouwens dat er op mijn weblog niet alleen maar serieuze berichten staan? Er zijn ook verschillende recepten terug te vinden onder deze link. De foto's bij de recepten zijn niet allemaal even geweldig zeg ik er maar gelijk bij. Mijn zus Martine van 'De keuken van Martine' is hier veel beter in 😃. Onlangs bakte ik op een regenachtige dag, samen met onze hond, lekker chocolade-pindakaaskoekjes, maakte ik kip-kerriesalade voor het weekend en maakte ik een heerlijke witte bonenschotel met gehakballetjes. Allemaal van harte aanbevolen!

 

Kortom, we vervelen ons hier niet in huize Born hoewel de kids inmiddels allemaal uitgevlogen zijn. We zijn er nu al wel een beetje aan gewend om met z'n tweeën te zijn en we genieten ervan. Mijn man heeft veel thuisgewerkt de afgelopen tijd en zal dat voor een groot deel ook blijven doen. Ik vind het wel gezellig moet ik zeggen en we hebben er veel van geleerd om zo dicht bij elkaar te leven. Ik voorzie over een aantal jaren als mijn man met pensioen hoopt te gaan, in elk geval geen problemen. We zijn al flink gewend aan het samenleven in één ruimte voor langere tijd.

Maar, met alle dingen luidt het credo 'zo de Here wil en wij leven'. We hebben het zelf niet in de hand  hoe alles zal lopen. Soms denk je dat dingen een bepaalde kant opgaan maar dan kan het een volgende dag toch weer anders gaan. Vooral in het eerstgenoemde item in dit blogbericht hebben we dit sterk ervaren. Dit heeft ook wel iets moois, omdat het ons leert in alles op onze Hemelse Vader te vertrouwen. We weten dat Hij uiteindelijk alles in de hand heeft en dat we ons aan Hem mogen overgeven. Hij weet wat het beste voor ons is.

2 opmerkingen:

  1. Tsjonge Wendy, je schrijft daar nogal wat zeg. Een mengeling inderdaad van mooie en midner mooie dingen, of moeilijke dingen beter gezegd. Veel herkenbaar moet ik zegen (kerk en werk), maar dat jullie grootouders worden... dat vind ik toch wel de grootste zegen! Heel spannend :) dat zal vast wat blogjes opleveren!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat vinden wij ook Marja. Heel bijzonder hoor om grootouders te mogen worden.

      Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.