14 oktober 2020

Bijbelse Toekomstverwachting

Zie jij uit naar Jezus’ komst? Ben je er veel mee bezig? Of weinig? In de nieuwe Bijbelstudieserie ‘Bijbelse Toekomstverwachting’ die te zien is op Family 7 wordt onder andere uitgelegd waarom het verwachten van Jezus zo belangrijk is. Maarten Ouweneel presenteert het programma en Theo Niemeijer is de gastspreker.

Als je naar de wereld en omstandigheden kijkt, kun je soms ontmoedigd raken over de toekomst. Hoe gaat die toekomst eruitzien? De nieuwe Bijbelstudieserie ‘Bijbelse Toekomstverwachting’ wil graag inzicht geven in Gods plan met de wereld; de rol van Israël en de rol van de gemeente daarin. In dertien afleveringen proberen we een kader te geven op grond van de Bijbel. Aan de hand van een schematische tijdlijn behandelen we achtereenvolgens: de tekenen van de tijd, de opname van de gemeente, de grote verdrukking en tenslotte het Messiaanse vrederijk.

Jezus vraagt ons dat we Hem verwachten. ‘Het is zelfs een bevel (Openbaring 3:10)’, aldus Niemeijer. Hoe doe je dat? Hoe bereid je je voor op Zijn komst? ‘In de eerste plaats doordat je zeker weet dat je Jezus hebt toegelaten in je leven en dat je Hem gedankt hebt voor Zijn verlossingswerk, dat je een relatie hebt met Jezus. Het tweede is dat je je laat reinigen door het werk van de Heilige Geest en het Woord van God. Wat we de laatste tijd steeds meer zien, is dat mensen zich niet meer zo bezighouden met de Bijbel, maar meer met emotie. Hosea zegt: ‘Mijn volk gaat teloor aan gebrek aan kennis’ (Hosea 4:6). Als je de Bijbel niet kent, dan ben je ook niet voorbereid op wat er gaat gebeuren’, aldus Niemeijer.

'Met deze nieuwe Bijbelstudieserie willen we mensen aanmoedigen om zelf ook de Bijbel te bestuderen. Ik zou het heel mooi vinden als mensen kijken met een open Bijbel en pen en papier bij de hand.'

Kijkers kunnen na afloop van elke aflevering een hand-out downloaden via Family7.nl/bijbelsetoekomstverwachting.

Bijbelse Toekomstverwachting is te zien vanaf 9 oktober, elke vrijdag om 19.30 uur.​​ 

Onderstaand schema is overigens erg handig om te gebruiken bij deze Bijbelstudie. In een overzichtelijk schema wordt weergegeven wat de volgorde is van de gebeurtenissen. 

 

2 opmerkingen:

  1. Bedankt! Dat schema is mooi maar ook dat je linkjes geeft. Zie het nu pas. Er zijn du al twee afleveringen geweest dan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja nu inmiddels wel :) Toen ik het bericht schreef, was er nog maar één aflevering uitgezonden. Ik wilde eerst even weten hoe het programma was. De moeite waard dus!

      Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.